Поръчката за броенето на делфините била редовна

  • 07 октомври 2013 18:16

  • 1111
  • 1
Поръчката за броенето на делфините била редовна
©

Агенцията за обществени поръчки (АОП) се произнесе окончателно по „скандалния случай" с мониторинга на делфините в българската акватория на Черно море.

Становището на Агенцията изрично подчертава, че процедурата по поръчката за броенето на делфините в Черно море е изрядна, като са спазени всички изисквания на Закона за обществените поръчки, пише news.bg.

Това констатира Агенцията за обществени поръчки, която на 30 септември се е произнесла окончателно по случая.

Според заключенията отправената покана към кандидата ДЗЗД Обединение „Делфин" да подаде оферта и да се проведе договаряне е напълно законна.

От „Зелени Балкани" коментират, че това показва, че скандал реално не е имало и не съществува основание за спиране на процедурата.

Припомняме, тя бе спряна от министъра на екологията след публикации за поръчката на стойност над 3 млн. лева.

От Зелени Балкани, които са част от Обединението „Делфин", на което бе възложено броенето на делфините, подчертават, че въпреки констатациите на АОП, решението на МОСВ да спре временно процедурата и забавянето на отговора на Агенцията по обществени поръчки, на практика са поставили в невъзможност Обединението да изпълни заданието си, въпреки че изрично била доказана неговата правота и изрядност на изготвената документацията.

Тъй като забавянето от два месеца прави невъзможно да се изпълни техническото задание, а негова промяна не е допустима, на практика настоящата процедура беше провалена и двете страни подписаха официален протокол за това на 2 октомври.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1111 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.07 | 21:09

1
На следващото броене на делфините аз заявявам, че ще свърша тази тежка и непосилна работа с/у сумата 500 000 лв.--шест пъти по-малко. Само ще ми дадете жокер--колко трябва да ги изкарам !!! А Ако има подобни търгове , например за броене на водните жаби в язовирите , моля да ги обявявате своевременно в националните медии !!! Твърдо заявявам, че ще давам по 1 милион по-малко от най-ниската оферта !!!

Добави коментар

Водещи новини