Мъж се самозапали на алеята Нешънъл мол във Вашингтон

  • 05 октомври 2013 07:31

  • 1131
  • 0
Мъж се самозапали на алеята Нешънъл мол във Вашингтон
©

Мъж се е самозапалил вчера на алеята Нешънъл Мол във Вашингтон. Той е хоспитализиран в критично състояние, предаде Ройтерс.

Полицията получила сигнал малко преди 16,30 ч. местно време за огън на алеята, около която са разположени прочутите музеи Смитсониън, заяви полицейският говорител Хю Кару. Свидетелските показания сочат, че мъжът, който не е идентифициран, се е самозапалил, но разследването продължава.

Мъжът бил в съзнание, когато бил транспортиран до болницата с хеликоптер, който кацна по средата на Нешънъл мол, за да го вземе.
Никол Дидик, служителка от Федералната администрация за авиация, разказа за Ройтерс, че била излязла да тича, когато забелязала мъжа, обхванат от малки пламъци. Тя наблюдавала в шок как неколцина мъже се втурнали към него, пътьом оглеждайки се за одеяла или вода.

"Никой не намери нищо такова и накрая те просто свалиха фланелките си и почнаха да гасят с тях. Накараха го да седне и да се претърколи по земята, за да угасят пламъците", разказва тя. По думите й, през цялото време той оставал странно мълчалив. "Един от мъжете, който гасеше пламъците, ми каза, че той повтарял само "Благодаря ви, благодаря ви".

Един от минувачите, притекли се на помощ, споделил след това с нея, че видял мъжа да идва, носейки червена туба за бензин, откъм Капитолия. Застанал по средата на затревената част от алеята с лице към сградата на Конгреса и излял върху главата си съдържанието на бидончето, а после драснал клечка кибрит. Скоро пристигнали парамедиците и полицай с пожарогасител.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1131 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини