Тимошенко прие да се лекува в Германия

  • 04 октомври 2013 18:02

  • 2132
  • 0
Тимошенко прие да се лекува в Германия
©

Бившият украински премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, осъдена на седем години затвор, е приела предложението да отиде в Германия за лечение, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на нейния адвокат Серхий Власенко.

Предложението за лечение в Германия е било предадено от представители на Европейския парламент и Тимошенко го е приела. Според Власенко бившият полски президент Александър Квашневски и бившият председател на ЕП Пат Кокс са връчили на украинския президент Виктор Янукович и искане за помилването на бившия премиер. Изпращането на Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и на лечение в Германия и помилването й са едни от основните условия за подписването на споразумение за асоцииране между Украйна и ЕС, отбелязва ИТАР-ТАСС.

"Благодарна съм на лекарите, рехабилитаторите, медицинските сестри и всички, които ми помагат в болницата", заяви Тимошенко. Тя благодари и на протестиралите в нейна подкрепа, като подчерта, че не вярва не на лекарите, а на режима. Управляващите са способни на всичко, за да се отърват от мен, увери Тимошенко. "Борих се, боря се и ще се боря за реабилитацията си и свалянето на всички абсурдни, фалшиви от "а" до "я" обвинения, за връщане към пълноценния политически живот", обяви бившият украински премиер.

Тимошенко подчерта, че изпращането й на лечение не е имиграция и че няма никога да се скрие зад граница. Пътуването за лечение не решава проблема, но ще намали напрежението преди срещата на "Източното партньорство", добави тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2132 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини