Франция иска ареста на варненец, точил чужди банкови карти

  • 04 октомври 2013 16:33

  • 1119
  • 0
Франция иска ареста на варненец, точил чужди банкови карти
©

Франция поиска ареста и екстрадицията на още един варненец, разследван за източване на чужди банкови карти. 22-годишният младеж е уличен, че е част от престъпната група от няколко наши сънародници, разбита в началото на миналата година във френския град Монпелие.

Окръжният съд във Варна определи първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" за Кристиян К. Младият мъж беше обявен от френските власти за международно издирване заради участието му в престъпна схема за измама, фалшифициране на платежни средства и използването им в различни части на Франция и на територията на други държави. Заради принадлежността му към същата банда Окръжният съд в четвъртък задържа под стража 37-годишния Николай Тодоров.

Българите са поставяли скимиращи устройства на банкомати по големи търговски обекти в различни градове на Франция. Щетите от посегателствата на групата може да достигнат 100 000 евро. Близо 500 са конфискуваните пластики, върху които е била презаписана изтеглената чрез скимиращи устройства банкова информация. Членовете на групата са теглили пари от чужди банкови карти във Франция, Канада, България, Доминиканската република и Перу. От началото на тази година в предварителния арест във Франция и с повдигнати обвинения са няколко наши сънародници. Френските власти настояват да разпитат и Кристиян, за да определят неговата роля в престъпната мрежа.

22-годишният варненец ще бъде разследван за шест престъпления, които мошеничество и опит за измама в организирана престъпна група, източване на информация от платежни инструменти, незаконно преправяне на банкови карти и използването им.

В друго съдебно заседание състав на Варненския окръжен съд реши да предаде на съдебните власти във Франция задържания Николай Тодоров, разследван за участие в същата престъпна мрежа.

Последвайте канала на

1119 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини