Хърсев: Настоящата криза е продължение на започналата от 2008-а

  • 11 август 2011 21:13

  • 1688
  • 1
Хърсев: Настоящата криза е продължение на започналата от 2008-а
©

България няма да бъде засегната от кризата, защото на босите тя няма как да им се отрази. Така накратко икономистът Емил Хърсев коментира пред Дарик ситуацията в САЩ и отзвукът на срива на фондовите борси зад океана у нас.

Няма нова икономическа криза, това е продължаващата от 2008-а криза, обясни икономистът Емил Хърсев.

„Имаме една продължаваща от 2008-а глобална криза, която има своите различни проявления: имахме криза на балона на недвижимостите по света, най-вече в Съединените щати, имахме световна финансова криза, имахме световна икономическа криза, в момента преживяваме отгласите от тази финансова криза във вида на криза на дълга, това е един и същи процес", каза Хърсев.

По думите му няма начин България да бъде сериозно засегната от сегашната криза, макар че отражение ще има. „Става въпрос за финансова криза. Финансовите кризи се отразяват на хората с финанси, с капитал. На тези без капитал, сами длъжници, на босите няма как да им се отрази финансова криза. Като нямаш акции, няма как да ти се обезценят, като не държиш американски ценни книжа, и 30 процента да паднат, все тая", коментира той.

Според Хърсев увеличението на минималната работна заплата през пролетта на следващата година не би било проблем за правителството.

Последвайте канала на

1688 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
byIvan

2013.03.25 | 08:46

1
Хърсев като слушам твоите глупости как кризата не ни се отразява в България се сещам, че просто "забравихме" да ти благодарим за това, че ни "облекчи" от сложните упражнения по управляване на капитали и ни направи " най-щастливите наблюдатели" на европейските дългови проблеми. Време ти е да смениш професията, защото вместо икономист сега си разказвач на лъжи.

Добави коментар

Водещи новини