Русия: Повдигнаха обвинение в пиратство на всички от Грийнпийс (обновена)

  • 03 октомври 2013 14:16

  • 1685
  • 4
Русия: Повдигнаха обвинение в пиратство на всички от Грийнпийс (обновена)
©

На 24 членове на Грийнпийс бяха обвинени в пиратство, предаде ИТАР-ТАСС.

Днес съд в руския град Мурманск продължи разглеждането на акцията на членовете на екологичната организация, които се опитаха да нахлуят на нефтена платформа на 18 септември. Вчера за пирати бяха обявени 15 души. Те са граждани на на Бразилия, Финландия, Швеция, Русия, Австралия, Нова Зеландия, Канада и Великобритания. Сред получилите днес обвинения има руски фотограф и датчанин. Общо задържаните от руските сили на реда са 30.

Междувременно от българското представителство на природозащитната организация изпратиха снимка от акцията и на една от подсъдимите.

На всичките 30 членове на екипажа на кораба „Арктик Сънрайс”, принадлежащ на екологичната организация „Грийнпийс”, е предявено обвинение в „пиратство”, съобщи пресслужбата на руския Следствен комитет, информира Интерфакс. „На всички задържани по наказателното дело за нападението срещу петролната платформа „Приразломная” в Печорско море са предявени обвинения по точка „пиратство, извършено от организирана група”, се отбелязва в съобщението. Допълва се, че обвиняемите не признават вината си и към момента отказват да дават показания.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1685 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.10.31 | 15:14

4
Френски командоси нападат български граждани на българска територия и всички възможни власти - от местна до държавна, включително и съдебна, си траят! Евала на Русия, на каторга трябва да ги изпрати холандските педали

2013.10.20 | 16:52

3
Думата "демокрация " в Русия е мръсна дума !! Методите им на управление са от Сталинско време !!!
И

2013.10.20 | 16:51

2
Интересно защо тия политически подлоги Гринпийс си мислят, че имат повече права от обикновените граждани и могат да ходят където си искат?
ДОТУК БЯХМЕ!

2013.10.20 | 16:51

1
Айде чифутчета червенокоси :) В панделата!

Добави коментар

Водещи новини