Работодатели и синдикати предупредиха: Кабинетът харчи неконтролирано

  • 03 октомври 2013 09:02

  • 2076
  • 1
Работодатели и синдикати предупредиха: Кабинетът харчи неконтролирано
©

Новите избори винаги разклащат икономиката, още повече че резултатите са предизвестени. Седми месец вече сме в дефлация, каза изпълнителният председател на БСК Божидар Данев.

Всеки ден цените намаляват, хората дори с ниски доходи купуват повече. Ръстът на икономиката обаче ще бъде в рамките на статистическата грешка – 0,15 % за първите 6м., припомни Данев. Това е траен натиск към рецесия, която ще ни доведе до истинска икономическа драма. Постоянният натиск да се повишат заплатите и да се дадат коледни добавки може да тласне икономиката в неравновесно състояние, тъй като кабинетът в момента може да бъде рекетирано лесно, каза Божидар Данев.

Тристранният съвет не решава нищо, там ние чуваме какво смята да прави правителството, но ние не можем да ги спрем. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев. Той дори цитира Красимир Каракачанов, който обичал да казва, че е мъжко да обещаеш, а човешко е да не се изпълнява.

Тренчев захапа Константин Караджов, като описа бюджетната ситуация с романтична среща. Ако иска да се прави на мъж и да изведе една мадама, тя първо ще погледне колко пари има. Тренчев толкова се вглъби в демонстрацията, че бръкна в джоба си да извади собствения си портфейл и откачи микрофона си. Хубаво е да даваш, когато имаш портфейл, коментира синдикалистът. Правителството се опитват да дава нещо, което е на вересия и така да укротят хората с най-големи проблеми. Нещо плаши инвеститорите, в банките има средства, но никой не открива нови работни места заради евентуални бъдещи такси. Бизнесът рискува, когато има стабилност и предвидимост, смята президентът на КТ „Подкрепа“.

Последвайте канала на

Novini.bg
2076 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КИРО

2013.10.04 | 09:34

1
Другарите ни карат към Северно корейски вариант! Няма да фалираме а ще банкрутираме и тогава кой ще е виновен? Нито серГЕЙЧО нито местанчо нито Сидероглу няма да са виновни ,защото ще си прехвърлят вината един на друг.Ето това е КОАЛИЦИЯ-БЕЗОТГОВОРНОСТ!

Добави коментар

Водещи новини