Каролев: Раждаемост не се стимулира с помощи и временна заетост

  • 02 октомври 2013 07:39

  • 1692
  • 2
Каролев: Раждаемост не се стимулира с помощи и временна заетост
©

Много кметове спекулират с програмите за временна заетост, за да печелят гласове по време на избори. По този начин няма как да се преборим с безработицата. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия финансовият експерт Мика Зайкова в коментар по темата "Кога работещите у нас ще са по-малко пенсионерите?"

"Не е възможно да се оправим, ако чакаме месия. Трябва да се промени начина, по който се обучават децата. В момента те не излизат от училищата и университетите достатъчно подготвени за пазара на труда", добави тя. "Не съм съгласна с министър-председателя, че ще прави реформа в края на мандата. Реформи се правят в началото на мандата", подчерта Зайкова.

По думите на икономиста Владимир Каролев тенденцията за обезлюдяване на селските райони не е проблем само на България - подобна е ситуацията в целия свят. "Бум на раждаемостта имаше 2008 г., когато имаше и бум на икономиката. Раждането на дете не може да се стимулира с временни помощи и временна заетост. Раждаемостта нараства при икономически ръст. Друг е въпросът, че у нас има професия "майка". На това също трябва да се сложи край. Аз не бих дал социални помощи без нищо да правиш. На икономиката ни е нужна повече работа и повече квалификация", заяви Каролев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1692 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.17 | 14:51

2
Може , бе Каролев !! И този процес се нарича циганизация на България !! Благодарение на Турско--комуноидното управление след 30 год. ще се наричаме Циганория !!!

2014.08.19 | 16:51

1
РАЖДАЕМОСТТА МОЖЕ ДА БЪДЕ СТИМУЛИРАНА КАТО ПРЕСТАНЕМ ДА СЕ ВОДИМ ПО АКЪЛА НА ТОЛЕРИРАНИ ПЕДЕРАСТИ.

Добави коментар

Водещи новини