Премиерът на Франция: Интеграцията на циганите е възможна

  • 01 октомври 2013 21:48

  • 3194
  • 6
Премиерът на Франция: Интеграцията на циганите е възможна
©

Френският премиер Жан-Марк Еро заяви, че интеграцията на циганите е възможна, стига да спазват законите на Франция, предаде Франс прес. Еро отбеляза пред депутати, че "няма причина да се изостря темата" след изказване на вътрешния министър Манюел Валс, породило смут сред левицата, предаде БТА.

Валс заяви, че предвидените решения за интеграция на циганите във Франция "може да се отнасят само за няколко семейства" и че "циганите трябва да се върнат в страната си и да се интегрират там", имайки предвид по-специално България и Румъния.

Премиерът, от своя страна, днес каза, че "интеграцията е възможна, когато човек спазва законите на Републиката".

"Що се отнася до циганите, действително има много тежки ситуации, които водят до издигането на незаконни лагери", посочи Еро.

Той обаче добави, че тези проблеми може да се решат чрез прилагането на приета от правителството наредба от август 2012 г., която, по думите му, съчетава твърдост и помощ за семействата.

"Когато се вземат съдебни решения, те се прилагат от вътрешния министър, полицията и жандармерията. Намират се решения при условие, че лицата спазват законите на Републиката", подчерта премиерът.

Няколко граждански сдружения поискаха вчера от президента Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 да уточни политическата си линия по въпроса и определиха като недопустими думите на вътрешния министър.

Министърката на жилищното строителство Сесил Дюфло от партия "Европа Екология - Зелени" предупреди, че може да се стигне до срив на принципите на Френската република. Манюел Валс обаче има висок рейтинг сред обществеността, която все повече се дразни от присъствието на циганското малцинство в страната.

Циганите са обвинявани, че се настаняват в незаконни лагери и извършват дребни престъпления, отбелязва АФП. Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 каза вчера, че скоро ще вземе отношение по въпроса.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3194 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.12.05 | 13:03

6
Съчетава се твърдост и помощ за семействата ТАКА И ТУКА МОЖЕМ! ОБАЧЕ ЕВРЕЙСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ПРЕЧАТ.

2013.10.30 | 08:27

5
повярвайте ми, не е възможна!

2013.10.02 | 14:44

1
Со кротце, со благо и со малко кютек. Може и да може.
Марк

2013.10.30 | 08:27

4
Аз не разбирам, защо когато се говори за циганите се дават само отрицателните примери?!? Естествено, че е възможна интеграция! Ами отидете в гр. Пирдоп на 90 км он София на подбалканската жп линия и вижте! Там циганите са вече около 50% и са напълно интегрирани–децата учат /и то до гимназия вкл./ , възрастните работят, къщите им не се различават от българските, вечер в кръчмите на една маса са цигани и българи! Не вярвате ли? Ами разходете се и вижте!! Но идиотските медии винаги търсят гадната, отрицателна новина и никога положителната!

2013.10.30 | 08:27

2
Не съм срещал българи от Пирдоп.

2013.10.30 | 08:27

3
Mission Imposible !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини