Предлагат колективна сметка за парно

  • 01 октомври 2013 07:06

  • 1175
  • 3
Предлагат колективна сметка за парно
©

Вместо индивидуални сметки за парно да плащаме колективна фактура за целия блок. Това предложение е внесла Асоциацията на топлофикационните дружества в енергийната комисия на парламента, пише в. "Преса".

Принципът "един блок - една сметка" се прилага във всички страни от Европейския съюз с изключение на България, поясни мотивите пред всекидневника инж. Илия Николаев, председател на организацията. Според предложените промените домоуправителят ще има грижата да събира парите, след като съседите са се разбрали помежду си.

"Не съм оптимистит, че колективните сметки ще решат проблемите на топлофикациите", заяви председателят на енергийната комисия на парламента Рамадан Аталай.

Експерти от икономическото министерството също са отхвърлили идеята като неприложима.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1175 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.07 | 21:33

3
В този случай монополистът "Топлофикация" не е лошо да ни препоръча още фирми, които да хрантутим. По-голяма глупост не бях чувала!

2013.10.07 | 21:28

2
Аз пък предлагам, като не искам парно, да се "разведа" с топлофикация, и ако искат тръбите да им останат в моя апартамент - да ми плащат! Ако не - да ги махат! Е*бати МАФИЯТА!
Христо

2013.10.07 | 20:48

1
Принципът "един блок - една сметка" се прилага във всички страни от Европейския съюз с изключение на България-нагла лъжа е че така било в цяла Европа -там парното е на газ или локално -няма топлофикация и всеки си е на отделна сметка,ако блока е с общ газов котел( бойлер) едва тогава домоуправителя разпределя според големината на отопляемия обем или това влиза в разходите на общата етажна собственост,винаги е така като дойдат комунисти на власт искат всичко да е общо ,за да могат да ни лъжат

Добави коментар

Водещи новини