Изчерпа се капацитетът ни за бежанците

  • 30 септември 2013 10:22

  • 1567
  • 2
Изчерпа се капацитетът ни за бежанците
© Булфото

Капацитетът за бежанци в поделенията на агецията за бежанците и домовете към МВР се изчерпа, съобщиха от вътрешното министерство. Само за последното денонощие „Гранична полиция" е задържала общо 294 души, от които 164 са сирийци.

Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 2850 лица. Той е надхвърлен със 165 места.

Не са регистрирани инциденти и произшествия, застрашаващи нормалното функциониране на специалните домове, уточняват от МВР.

Командировани са служители за усилване охраната на държавната граница, за охраната и съпровождането на задържаните лица, за обработка на документите и полицейска регистрация.

Предстои откриване на ремонтираното помещение за настаняване на задържани лица в Елхово с капацитет 200 души.

Със съдействието на Българския Червен кръст е активиран кратък номер 1466 на трите мобилни оператори, като с един sms всеки може да дари 1 лев. Дарение може да се направи и онлайн на сайта на БЧК. Събраните средства ще бъдат насочени към Националния оперативен щаб. С тях ще се открият хранителни пунктове, за да може поне веднъж на ден бежанците да получават топла храна.

Екипи от медицински специалисти извършват медицинското обслужване в пунктовете за първичен прием на бежанци. Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Последвайте канала на

1567 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Марк

2013.10.01 | 01:18

2
ДО КОГА?????????
ТОШО,ДЕТО Е.Е ЛОШО

2013.09.30 | 23:55

1
Ще станем като Македония,когато прие бежанци от Косово и сега резултатът там е на лице - искат автономия и присъединяване към Косово на Северна Македония.У нас след като останат за постоянно може да стигнат само до автономия.

Добави коментар

Водещи новини