BILLA мами клиенти с промоции

  • 30 септември 2013 09:37

  • 18235
  • 35
BILLA мами клиенти с промоции
©

Магазин от веригата BILLA мами клиентите си с промоции на топлите щандове. Такъв сигнал постъпи в Novini.bg от наш читател. В писмото си той разказва, че се е натъкнал на измамата в магазина, който се намира в бившото кино Изток. Впечатление са му направили част от артикулите, предлагани на промоция. На щанда е бил сложен етикет с надпис „Акция“ на „Хайдушки кюфтета“, които са били обявени с грамаж от 75 г.

„Още на пръв поглед си личеше, че кюфтетата не тежат 75 г. и поисках от служителката да ги измери. Отговорът беше, че те не се мерят, а се продават на бройка. Въпреки това настоях да ги претегли на кантара. Когато тя избра едно от кюфтетата, кантара показа едва 52 г.“, пише нашият читател.

Той поискал да се срещне с управител на топлия щанд. Дошла е служителка, на чийто бадж е изписано името Лиляна Иванова и надпис управител. Тя обяснила, че разликата в грамажа било фира. Как може фирата да бъде близо 1/3 от теглото, пита нашият читател. Опитът му да снима кантара с показанията обаче бил пресечен от служителката Иванова, която наредила бързо на служителката да махне от кантара стоката. Какъв сте вие, че ще снимате, сопнала се управителката.

На въпрос защо мамят клиентите си като поставят фалшиви етикети, Иванова отговорила, че това е отговорност на фирмата, която доставяла кюфтетата и BILLA не носела отговорност за това. Нашият читател обаче напомнил, че етикетите се поставят именно от служителите на веригата, което ги прави съучастници в измамата. Забележката обаче била подмината с мълчание.

Оказало се, че жалба в Комисията за защита на потребителите може да се подаде само ако има документ удостоверяващ покупката. В етикетите от промоциите обаче в BILLA не е отразен грамажа, а само бройката на закупените стоки. Това на практика лишава контролните органи от възможности за въздействие. Това не е първият случай, в който магазините от веригата са проверявани от Агенцията по храните. Наскоро се появи и друг сигнал, в който магазин в "Орландовци" беше уличен, че машините, с които се изпомпват отходните води от тоалетните в магазина, се намират на метри от палетите с хляб или от кашоните с домати и краставици.

Novini.bg е готова да даде право на отговор и на BILLA и служителката Лиляна Иванова.

Последвайте канала на

Novini.bg
18235 35

Коментари 35

Добави коментар
Измамена

2020.12.14 | 00:24

35
Най -новата измама, при това съвсем легално е с новата Била карта! Когато видиш, че си измамен ти отговарят, Това е с Била карта АП! Не спират старите карти и понеже хората се лъжат, като си мислят, че имат карта, ей така съвсем легално крадът от хиляди клиенти! Как един пенсионер би направил разлика, а и другите клиенти трябва да са експерти по картите им за да пазаруват?!
алексиева

2018.02.05 | 09:24

34
Излъгаха ме на касата в магазина на Билла в МОЛ CITI CENTER. Касиерката отказа да си каже името. Управителката на магазиnа отказа да върне камерата на тази каса, защото не знаели как. В сайта на Билла няма посочена възможност за жалби на клиенти. НЕДОПУСТИМО И ВЪЗМУТИТЕЛНО!
Мери

2016.11.05 | 11:07

33
Големите вериги са много повече ,отколкото са необходими на страната ни,но държавата си ги защитава/мълчейки и не вземайки отношение към мошенничествата им/,но те и затова са тук.Къде другаде ще има такава безстопанственост и беззаконие?
БУРГАЗЛИЯ

2016.11.05 | 11:07

32
пазарувайки от кварталното магазинче,получаваш качество и стимулираш средната класа
go6ko

2013.10.23 | 15:41

31
В Била Шумен се извършва ремонт от който всичко е потънало в прах къде е ХЕИ иначе са навсякъде
алабала

2013.10.23 | 15:40

30
Аз лично имам повече оплаквания от Карфур и много малки забележки от Била. Но с Карфур тази година преля чашата тъй като за трети път обявяват промоция която липсва на витрините им и се наложи да сигнализирам КЗП. Учудването ми бе когато лично на другия ден по телефона от КЗП ми се обадиха и ми съобщиха, че са извършили проверка и артикула вече го има в наличност.

2013.10.23 | 15:39

29
а,защо ли искат била карта..?!принуждават клиенти с ограничен бюджет като пенсионери,да си дават личните данни за такива карти.после защо има много измамени възрастни по телефона..
ИЗМАМНИЦИ

2013.10.23 | 15:39

28
ОТ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ВЕРИГИ БИЛА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИЗМАМНИЦИ! ИМА ПРОМОЦИЯ, НО ТРЯБВА ДА ИМАШ БИЛА КАРТА, АКО СИ Я ЗАБРАВИЛ ГОРИШ! АКО СИ ПАЗАРУВАЛ ВЪДНЪЖ ПРЕЗ ДЕНЯ С ШИБАНАТА ИМ КАРТА И ОТИДЕШ ВТОРИ ПЪТ ОТСТЪПКА НЯМА! НЯМАМ ДУМИ, МОШЕНИЦИ ОТ КЛАСА..
Малко по-разбиращ от вас

2013.10.23 | 15:39

27
Навсякъде грамажа се означава ПРЕДИ обработка на продукта. Никой не може да Ви напише, НА ВАС ВСЕЗНАЕЩИТЕ И ВИНАГИ ПРАВИТЕ, колко точно ще е грамажа на който и да е продукт след термична обработка - няколко секунди дори повече или по-малко да се обработят и разликата е на лице. Но.... Вие винаги знаете, винаги сте с нарушени права, винаги Ви мамят. Моля Ви, винаги мислете, преди да пишете каквото и да е - ставате смешни и личи липсата на каквото и да е образование (ако написаното изразява искреното Ви мнение). Давайте по-полека, живейте живота без ядове и злоба - кратък е! п.с. Не работя в БИЛЛА или свързана с тях организация.
bs

2013.10.23 | 15:38

26
казах им , че не съм да видят камерите, те казаха не е вярно и нямало да гледат - да съм чакал полицията ако искам - бързах и им казах ок вземете дъвките не съм за 1 левче - казаха, че трябвало с глоба да го платя 3 лева - след лека разправия го платих защото наистина бързах - но от тогава в била не ходя и няма и да отида - ужасно отношение към хората(това от самия управител, не от отделните служители- които се опитват да се държат добре в интерес на истината, но управителите са си навирили носа като патки в размножителен период и си правят каквото си поискат) . Извода - изобщо не се съмнявам, че лъжат с грамажа, не е това дори единственото нещо за което лъжат - напълно подкрепям разправията на човечеца, обаче искам да му кажа, че е напълно безсмислена .

Добави коментар

Водещи новини