Лекарка изгони от кабинета си майка с болно дете

  • 27 септември 2013 14:05

  • 5087
  • 4
Лекарка изгони от кабинета си майка с болно дете
©

Педиатърка изгони от кабинета си майка с болното ѝ момченце в Кюстендил, съобщи "Инфомрежа".

Случаят с Десислава Стоянова станал в поликлиниката в областния град. Малкият Даниел, който е на година и 7 месеца, получил неразположение рано вчера сутринта, имал висока температура и кашлица.

Десислава се обадила на личния лекар на детето, но тъй като той бил втора смяна, я препратил при своя колежка. Почуквайки на кабинета обаче, медицинското лице я изгонило и повикало следващия, който бил наред.

"Малкият много често прави бронхити и заради това го отведох на лекар. Исках да го прегледат, но тя ни изхвърли от кабинета си. Сега единственият начин е да чакам, за да дойде неговата лична лекарка", разказа през сълзи майката и се закани да подаде жалба до здравната каса в Кюстендил.

"Това е ежедневие. Ще се запознаем със случая и ще направим всичко възможно да съдействаме на жената. Няма причина майката да бъде върната и не разбирам защо се е получило така. Този случай трябва да бъде разрешен възможно най-бързо. Няма право лекар да отказва преглед на дете", заяви шефът на РЗОК д-р Матей Попниколов. Той обаче уточни, че до момента в касата няма постъпила жалба от майката.

Попниколов даде пример с постъпило преди дни оплакване от страна на пациент, че лекар закъснял за работа с 20 минути. След снети обяснения пък се оказало, че през това време медикът бил в тоалетната.

"Как да го санкционираме, това е недоказуемо. По време на проверките ние общуваме и с етичната комисия към БЛС, защото трябва да има някакви нормални отношения между лекар и пациент", заяви д-р Матей Попниколов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5087 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
До !!! (1)

2013.10.08 | 13:18

4
"Браво,така се прави!",АМА АКО НЕ Е ТВОЕТО ДЕТЕ,НО СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ,МОЖЕ И ДА Е!!! ВЪВ ВСЯКА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА,ТАЗИ СВИНЯ НЕ САМО,ЧЕ ЩЕ Я ПРАТЯТ В ПАНДИЗА И ЩЕ И ОТНЕМАТ ПРАВАТА ДА СЕ ЗАНИМАВА С "ЛЕКУВАНЕ",АМИ ЩЕШЕ И ЕДНО ЗДРАВО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ДА ПЛАТИ!!! ТОВА Е ИСТИНАТА БЕДНИ МИ БЪЛГАРСКИ РОБЕ,ТОВА Е!!! А ТУК ТАКИВА МЕРЗАВЦИ ГИ ВЪЗХВАЛЯВАМЕ!!! ПОЗОР,СКАПАНА ДЪРЖАВО,ПОЗОР!!!
!!!

2013.10.07 | 10:04

3
БРАВО,ТАКА СЕ ПРАВИ!
halil

2013.10.07 | 10:04

2
tea doftori samo taloni iskat
333

2013.10.07 | 10:03

1
Май няма значение защо са ги изгонили-али са прередили всички,дали са нахълтали по средата на друг преглед,дали по други причини....

Добави коментар

Водещи новини