Предават Дачо на италианската полиция в понеделник

  • 27 септември 2013 12:21

  • 1133
  • 0
Предават Дачо на италианската полиция в понеделник
©

Разследваният в Италия за трафик на наркотици Данаил Игнатов-Дачо ще бъде предаден на съда в Милано в понеделник, научи "24 часа". Всички документи за екстрадицията на бившия на Софи Маринова вече са подготвени във Върховната касационна прокуратура и се чака решението на правосъдното министерство за извеждането му от следствения арест, съобщиха от врачанската прокуратура.

Дачо бе задържан на 21 август т.г. с европейска заповед за арест по искане на първоинстанционния съд в Милано. Италианските магистрати обвиняват известния у нас ром за участие в организирана престъпна група и трафик на наркотици на Апенините.

Окръжният съд във Враца допусна миналата седмица екстрадицията в Италия на Данаил Игнатов след като получи уверението на италианските власти, че след разпита му той ще бъде върнат у нас. Задържаният не е обжалвал решението в законовия 5-дневен срок пред Апелативния съд в София и то вече е в сила.

Според бащата Петър Игнатов от врачанското с. Алтимир по този начин Дачо оказва пълно съдействие на нашите и италианските правосъдни органи, защото не бил извършил нищо незаконно при престоя си на Ботуша. Пред съда във Враца Дачо разказа, че е бил в Италия на гости на своя братовчедка и докато бил там не е правил нищо нередно, а обвинението било недоразумение.

Последвайте канала на

Novini.bg
1133 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини