Екатерина Михайлова за вота: Парламентарните процедури са много важни

  • 26 септември 2013 11:35

  • 1396
  • 1
Екатерина Михайлова за вота: Парламентарните процедури са много важни
©

Парламентарните процедури са нещо изключително важно. Те не са нещо, което само да забавлява депутатите. Парламентарните процедури са важни, защото са част от законността на приемането на един акт. В този смисъл е важно не само съдържанието, а и как се приемат съответните решения.

Това каза бившият народен представител от ДСБ Екатерина Михайлова в интервю за БНР. "Това, което се случва тези дни за изследователите е много интерсно и полезно. По-лошото е това, че тези спорове няма да бъдат в посока на утвърждаване на парламентаризма, а напротив, в много лоши практики и нещо повече – унищожаване на институции или поне дискредитиране на институциите", каза още тя. По отношение на последните два дни, Михайлова заяви: "Това са правила, които трябва да се спазват. В случая няма добър. Тези, които поискаха вота напуснаха, а тези, които останаха – си говориха сами. Това не е парламент. Парламентът е място на сблъсък на позиции, на дебат, на аргументи", допълни тя.

"От една страна ГЕРБ има право да саботира кворума или гласуването, защото това са легитимни политически действия, но от друга страна това, според мен, не е направено както трябва, защото когато са физически там, съвсем нормално е председателят в сложна ситуация да пребегне и към механично преброяване. КС също може да се сезира", обясни бившата депутатка. Михайлова беше категорична, че трябва да има предсрочни избори: "Наистина изходът са избори. Предсрочни избори трябва да има, защото парламентът се съсипва с всеки един ден", завърши тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1396 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.26 | 15:45

1
Ие-ха и туй грозното Костовица изплува от кенефа жадна за Власт - пуснете напред онуй адвокатче с катинарчето да плямпа глупостите Ви че от Старите Ви мутри ни се драйфа

Добави коментар

Водещи новини