Социалист предлага да се дава земя на завръщащите се български емигранти

  • 25 септември 2013 17:16

  • 1498
  • 3
Социалист предлага да се дава земя на завръщащите се български емигранти
©

Депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов предлага българи от чужбина да бъдат оземлявани, ако се завърнат в България.

„Има много българи, които живеят в чужбина. Те могат да бъдат върнати и не само като ги призоваваме с кухи фрази „върнете се”. Трябва да има политика. Има райони в България, които се обезлюдяват. Защо да не се помисли - да дадем на тези хора земя”, заяви Ангелов.

По думите нашествието от бежанци към страната ни отново повдига въпроса за Странджа и Сакар. „Трябвало да се даде на тях, защото там било безлюдно, а те били трудолюбиви хора. Да, ама те са граждани на Сирия и някъде другаде. Не трябва такива неща въобще да се допускат да се говорят”, смята социалистът.

По отношение на проблема с обезлюдяването на цели райони и тяхното заселване отново с хора, трябва да има законодателни промени, смята Ангелов.

„Може да се вземе пример от Гърция, където е подготвен доклад, и когато се върнат хората, им се дава земя. Специално за обезлюдените райони Странджа и Сакар, има програма на Министерски съвет от 70-те години, където е записано, че ако се върнат и заселят в такива райони млади семейства, ще има бъде дадена земя. Това не е нещо, което е лоша комунистическа практика. Ние много лесно зачеркнахме всичко, а не може така. Когато отричаш една ценностна система, която е налагана с години, а не предложиш, нещо, което я замества, това отваря вакуум и този вакуум не е нищо добро”, смята народният представител от БСП.

Последвайте канала на

Novini.bg
1498 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.27 | 22:02

3
Ox, ckоро и 6ързо щe ги въpнете! Hад 70% oт пpиятeлите и пoзнатите ми TPАЙНО eмигpиpаха. Oт вpeме нa вpeме някoй ce при6ере, нo вce пo рядкo и вce пo-сигyтен, чe нe иcкa дa ce връщa в БГ. Единcтвенитe дeто ce връщaт в гнyснатa дъpжaва ca мaнгaлите oт raз6итите kaтуни във Фpaнция.

2013.09.27 | 22:02

2
по-добре земята да се обработва от държавата,като наема безработни живеещи в общински жилища! не сме длъжни данакоплатците да плащаме водата и електричеството на тази група хора.
Tony

2013.09.27 | 22:02

1
Работете си ги вие,глупако

Добави коментар

Водещи новини