Митинг пред Министерски съвет утре

  • 24 септември 2013 19:24

  • 3982
  • 0
Митинг пред Министерски съвет утре
© Булфото

Протестно шествие и митинг пред Министерския съвет организират синдикатите утре, сряда, от 10:30 часа. Над 1000 души се очаква да се включат него. То ще се проведе под мотото: „Не на ликвидацията на българските пощи. Добри услуги за гражданите и достойни доходи за работещите в „Български пощи”, съобщи Нова телевизия.

Пощенските станции засега ще продължат да работят нормално. Служителите сигнализират за административен натиск, оказван от ръководството на дружеството, за всички, които ще излязат на протеста.

Основните искания на протестиращите служители са увеличаване на работните заплати, както и противопоставяне на приватизацията на „Български пощи”. Работещите в системата на пощите искат държавата да заплати над 20 млн. лв., които дължи за извършени дейности по евродирективата за осигуряване на универсална пощенска услуга на гражданите на ЕС. Парите се дължат от Министерския съвет, уточняват синдикатите.

Шествието ще се проведе по маршрут: пл. „Македония”№ 1, бул. „Христо Ботев”, бул. „Александър Стамболийски”, пл. „Света Неделя” до пл. „Независимост” и ще завърши пред сградата на Министерския съвет.

Междувременно транспортният министър Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на ще поиска утре от правителството нови 6 милиона и половина лева за пощите. С тях трябва да се гарантира работата на служителите поне до края на годината. Готов е и пакет от мерки, с които дружеството да се стабилизира. Сред тях са в клоновете на пощите да се открият банкови офиси или да се отворят книжарници и тотопунктове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3982 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини