Маргарита Попова: Обществото може да открие своите лидери по време на криза

  • 23 септември 2013 13:28

  • 1168
  • 5
Маргарита Попова: Обществото може да открие своите лидери по време на криза
©

Обществото може да открие своите лидери по време на криза, каза в лекция пред студенти от Великотърновския университет вицепрезидентът Маргарита Попова. По думите й една от най-важните задачи пред обществото е да открие своите лидери, предаде БТА.

"Пресечната точка между властта и лидерството са ценностите", отбеляза тя в лекцията си "Власт и лидерство".

Според нея мотивацията за действията на хората във властта трябва да бъде видима. Тя уточни, че липсата на ред, неглижирането на закона в името на личния интерес са довели финансовата, икономическата и дългова криза, обхванала света.

"Големият проблем е корупцията, която в дадени географски точки е станала начин за атакуване на цели социални сектори, които дори са сринати", посочи пред студентите Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Според нея мисленето на хората във властта не бива да бъде консуматорско, а в полза на обществото. Пред аудиторията тя коментира, че именно лидерите в световен мащаб ще трябва да решат проблемите с кризата в Сирия и сирийските бежанци. Пред студентите тя уточни, че за България тази криза има две измерения.

Едното е хуманитарно, за да изпълни страната ни правните норми и подписаните конвенции. Другото е свързано с гарантирането на сигурността.

Според вицепрезидентът държавните институции трябва да поддържат умела комуникация с гражданите за да бъде запазено спокойствието.

Лекцията, която вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на изнесе пред студентите, е част от програмата "Практически уроци по управление" на Великотърновския университет, в която лектори са действащи държавници и политици.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1168 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.09.24 | 09:08

5
Кризисният лидер за България е ВОЛЕН !
БОЗДУГАН

2013.09.24 | 07:43

4
ТОЙ вече се изяви ! ВОЛЕН СИДЕРОВ !!!

2013.09.24 | 07:43

3
Taq jena e nai adekvatnata do momenta i nai trezvo misleshtata .POPOVA PREZIDENT .

2013.09.24 | 07:43

2
Taq jena e nai adekvatnata do momenta i nai trezvo misleshtata .POPOVA PREZIDENT .

2013.09.23 | 20:51

1
На вас за какво ви се плаща - да водите или да давате акъл кога ще се оправят нещата? Като нямаш какво да направиш, тогава поне се махни и спри да ядеш пари от данъци. На кърлежите вече кръвта ви става много сладка.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини