Пловдивският апелативен съд ще гледа делото "Белнейски" на 15 септември

  • 10 август 2011 11:19

  • 3528
  • 0
Пловдивският апелативен съд ще гледа делото "Белнейски" на 15 септември
©

Пловдивският апелативен съд насрочи делото „Белнейски” за 15 септември.

Това съобщи за адвокат Димитър Марковски, предаде "Фокус".

В кратък срок ще направим доказателствени искания пред съда и ще разберем дали те ще бъдат допуснати. Тези искания са да се направи експертиза за автентичност на ноктите на двете момичета Белнейски, защото за тях според нас има доста противоречива информация по делото. Освен това ще поискаме да бъде разпитан свидетелят Гето Гетов, който ни беше отказан от Пазарджишкия окръжен съд, заяви Марковски.

Ще поискаме също да бъдат разпитани тези вещи лица, които са изготвили експертиза, която касае ноктите на двете момичета. Тя е направено под ръководството на Станислав Христов от Александровска болница. Те имат заключение, което не беше включено като доказателство по делото и ние ще настояваме да бъдат разпитани хората, които са я направили в качеството им на експерти. Имаме и още няколко странични доказателствени искания. Ще поискаме да бъдат представени и документи, които се отнасят до Владимир Славов-Иширковеца, които се отнасят до негово свидетелстване по предходни дела, каза също Марковски.

Той допълни, че Окръжната прокуратура в Пазарджик не е представила пред съда нищо. Тя не е протестирала, тъй като искаше доживотна присъда за Лазар Колев и я получи. По-тежко наказание от това няма. Затова Пловдивският апелативен съд ще разглежда и ще се произнася в заседанието си на 15 септември само по нашите жалби, уточни Марковски.

Пазарджишкият окръжен съд се произнесе по делото „Белнейски” на 10 юни 2011 година. Той осъди на доживотен затвор без право на замяна единствения обвиняем за жестокото убийство на двете момичета Лазар Колев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини