Пишат нови закони срещу картелите

  • 17 септември 2013 21:00

  • 1168
  • 2
Пишат нови закони срещу картелите
©

Законите, които позволяват съществуването на картели при производителите на храни, ще бъдат променени. Това съобщи шефът на парламентарната комисия по земеделие Светла Бъчварова при посещение в Русе, пише в. Стандарт.

Предстоят промени и в други закони, които ще улеснят работата на фермерите и агробизнесмените, обяви тя. Едно от важните предложения е животновъдите да получават земя от държавния поземлен фонд без конкурс. До края на годината всички земеделски производители, които се подпомагат от националния бюджет, и тези, които очакват средства от агроекологични мерки, ще получат парите си за 2013 г., каза още Бъчварова.

За това има заделен финансов ресурс, администрацията също е мобилизирана, за да се извършат навреме всички необходими проверки. Бъчварова отчете, че трети пореден месец има спад на цените на почти всички продоволствени стоки заради поевтиняването на пшеницата. Цената на хляба пък е функция на конкуренцията - където има повече фирми, като София и Пловдив, поевтиняването вече е факт, коментира шефът на земеделската комисия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1168 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.18 | 07:49

2
Пак за наши хора:-)

2013.09.18 | 01:25

1
Верно ,че за това ви плащаме ,но все пак внимавайте какви ги вършите..........

Добави коментар

Водещи новини