Пламен Орешарски: България има най-експертния кабинет в целия преход

  • 13 септември 2013 21:06

  • 5955
  • 53
Пламен Орешарски: България има най-експертния кабинет в целия преход
©

Надявам се "бурята" в Сирия да е "буря в чаша вода". България вече каза позицията си по въпроса - че ще бъдат положени всички усилия конфликтът да бъде разрешен със средствата на дипломацията. Поне по отношение на Сирия се надявам, че имаме основата на единна позиция. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Той коментира и обстановката у нас. "Тази година общественият живот в България е зареден с повече напрежение от обичайното. За съжаление, в последно време се върнахме в миналото по отношение на противопоставянето. Усилията на кабинета са насочени на първо място към нормализиране на обстановката в страната. Това може да стане с мерки за подобряване на икономиката и по-висока социална отговорност. Това ще бъде задачата ни и до края на тази година, и до края на следващата - разбира се, в рамките на финансовите възможности на държавата. В рамките на възможното ще се опитаме да водим една по-социална политика и да насърчаваме икономическото развитие. Мисля, че няма друга рецепта за успех", заяви премиерът.

Попитан дали нещо около началото на политическата криза у нас през юни не е останало необяснено, оставено "да виси във въздуха", конкретно около назначението на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за шеф на ДАНС, Орешарски каза: "Вярно е, че това назначение беше повод за напрежението в обществото. Протестите срещу кабинета обаче започнаха още на втория ден. Протестите са различни - тогава и сега. Да не се връщаме и на февруарските протести. Тази година вероятно ще остане в историята като година на протести и гражданско недоволство. Аз още на втория ден отговорих на въпроса за Пеевски - това назначение беше направено след политическо решение, беше отчетено като грешка, назначението беше оттеглено. Какво повече има да се говори?"

"България в момента има най-експертния кабинет в целия преход. Познавам кабинетите от 1990 г. насам - не е имало по-експертен кабинет. Ще работим така, че хората да разберат това. Запазвам надежда. Реформи не могат да се направят за 100 дни, но могат да се започнат, да се очертае насоката им. Макар и те да не са одобрявани от широк кръг граждани. Ще направим по-сериозни реформи в спектъра на администрацията, здравеопазването и образованието. Ще се опитаме да подобрим и състоянието на съдебната система. Това са, струва ми се, достатъчно амбициозни цели", каза министър-председателят.

"Хубавото в първите 100 дни на кабинета е, че свикнахме да работим под натиск. Няма страна, в която правителството да се подкрепя от 100% от гражданите. Ще работим така, че да убедим максимално по-широк кръг граждани, че работим за едно по-добро бъдеще на страната ни", посочи премиерът. Попитан дали би приел подкрепата и на доведени с автобуси хора или на криминално проявени лица, Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 каза: "Приемам подкрепата на всеки български гражданин".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5955 53

Свързани новини

Коментари 53

Добави коментар
AJ4A

2013.09.17 | 15:41

53
Взимаш парите на хората, раздаваш ги на тези, които не дават, а само получават и последните гласуват за теб до гроб и са ти задължени за цял живот. Ето на това му се вика експерт ......... по оставането на власт!!!! Всичко в името не на България, а на властта!!!!
МОЛЯ??????

2013.09.17 | 15:41

52
Пламенчо, има да се говори щото никой от вас още не си признава кой бе по дяволите го предложи зъ шеф на ДАНС??? Така че има Пламенчо има!!!!!
иван

2013.09.14 | 23:02

28
След Бойко всеки друг ще бъде на ниво!

2013.09.17 | 15:40

51
След Боико само потоп и разруха.
АТАКА-ДПС-БСП шведска тройка

2013.09.17 | 15:40

50
Бас държа че този ГЛАВОЧ не знае имената на министрите си!

2013.09.17 | 15:40

49
Toзи e cлa6оyмен дe6ил, kaкто cъpaтниците cи пapтизанckите отpoчета, мaндрa 6а6аитите. В тoзи ка6инет ca oт kpетен нaгоpe, не че на 6око пpaщяха oт аkъл, нo пpeдишни мaлоyмия нe oпpaвддават ceгашни.
AJ4A

2013.09.17 | 15:40

48
Експертът по ........... "бягане" от БНТ през изхода, ползван от сметоизвозващите фирми. Срам и позор!!!! Ако си такъв експерт и си с чиста съвест, защо ще ти трябва да се "евакуираш" през изхода, през който се "евакуират" отпадъците, другарю Орешарски????? То и охраната ти все експерти били .......... по "сметоизвозването" ?!?!?

2013.09.17 | 15:40

47
Е6ати "експертите", кретеноиди със слабоумен идиот начело.
Гейчо-Сергейчо

2013.09.17 | 15:40

46
Хубаво че бях аз иначе такъв некадърник как може да стане министър председател?Аз си те знаех от предишната коалиция където те направих министър на финансите и тогава не можа да фалираш държавата но сега съм сигурен.
АТАКА-ДПС-БСП шведска тройка

2013.09.17 | 15:40

45
В главата приличаш на МИКиМАУС .Хайде бягай в някой ЦИРК.ПАЛЯЧО!

2013.09.16 | 22:26

44
еб.м ти и експертите...НА ВОЛЕН – ЕТИКАТА. НА БАТ САЛИ – ЕНЕРГЕТИКАТА. УБИЕЦ е зам.-областен управител на Смолян! ВИС-аджия – областен на София! Министър ходи с фес /Петър Стоянович/, спортната министърка обещава на Демир Баба теке, че ще работи, за да има учебници на турски език в българските училища, Пловдив и Благоевград скачат срещу кошмарни назначения, да не забравяме Делян Пеевски, защото от него започна БУНТЪТ НА БЪЛГАРИЯ! Но самият Орешарски е на път да срине България с новия заем от 1 милиард лева, дето само лихвите ще тежат като камъни не само на нас и децата ни, но и на внуците – да не говорим за главницата... Безразборните заеми могат да докарат България само до фалит. Пък и като го знаем Орешарски – как обича да взима кредити при 3% лихва на месец... Което прави 36% на година. За справка ви информираме, че дори и Гърция, в най-тежкия си период на фалит плащаше 22% годишна лихва. Ние обаче – 36%, защото Орешарски е тарикат, а правителството му – пълно с „експерти”... Надеждата ни е в бърза оставка. А след това – и бърз съд!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини