Ще изслушат Таня Андреева в здравната комисия в НС

  • 12 септември 2013 15:20

  • 860
  • 0
Ще изслушат Таня Андреева в здравната комисия в НС
© Булфото

Министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския ще бъде изслушана в здравната комисия в парламента.

Изслушването е в съответствие с новите правила за работа на комисиите в парламента, които дават възможността веднъж месечно в месеца депутатите от ресорната комисия да задават въпроси към министъра. Така се получава своеобразен мини парламентарен контрол по актуални теми.

Преди изслушването на Андреева се очаква депутатите да обсъдят Доклад за дейността на омбудсмана на Република България за 2012 година. Предвижда се и обсъждане на проект за решение по отчета за изпълнението на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2010 година. „Това обсъждане е било факт по време на 41 Народно събрание, има доклад на Комисията по здравеопазване, която е съпътстваща комисия. Бюджетната комисия е била водеща и тя е трябвало да го внесе за гласуване в пленарна зала. По отчета няма нови данни и факти. Освен, ако управляващите отново не желаят да напомнят отново за трансфера от 1.4 млрд. лв. Тогава докладът беше приет от двете комисии. Беше приет и отчет на Сметната палата. Безсмислено е да се води отново този дебат”, заяви депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Тя предложи да отпадне тази точка от дневния ред. Мнозинството обаче отхвърли това предложение.

Последвайте канала на

860 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини