“Данон Сердика” продава млекозавода си в София

  • 12 септември 2013 12:21

  • 2726
  • 1
“Данон Сердика” продава млекозавода си в София
©

“Данон Сердика” продава млекозавода си в София на американската компания Schreiber Foods, съобщи "Днес". Тя е водещ производител на млечни продукти, специализиран в ко-производство и собствени марки (private labels), който има амбицията да внедри своите високи стандарти на производство и индустриално ноу-хау и в Европа, съобщиха от “Данон Сердика”.

Марките “private labels” са на търговски вериги, които се правят по тяхна поръчка и се разпространяват само в техни магазини.

Решението, което включва прехвърляне на собствеността на производствените мощности на “Данон” в София, Чехия и Португалия, е свързано със стратегията на компанията да увеличи конкурентоспособността си и да оптимизира производствените си капацитети и разходи, имайки предвид спада на пазарите в Европа, гласи официалното съобщение за сделката.

Операцията, която предвижда прехвърляне на производствените мощности в София на Schrieber Foods, ще запази всички работни места във фабриката и ще гарантира продължение на производството на продукти за “Данон” в нея.

Това решение ще донесе нови възможности за нашите местни партньори и доставчици, като например фермерите, като ще запази качеството на нашите продукти, коментират от “Данон”.

Мениджмънтът на “Данон Сердика” ще обсъди решението с партньорите си в следващите дни и ще съдейства за плавен трансфер и изцяло професионален подход относно всички процеси, свързани със сделката с Schreiber Foods, посочват от компанията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2726 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз

2013.09.23 | 17:29

1
Като произвеждат боклуци - така ще стане!

Добави коментар

Водещи новини