ВМЗ "Сопот" остава държавна собственост

  • 11 септември 2013 17:00

  • 1533
  • 4
ВМЗ "Сопот" остава държавна собственост
© Булфото

"ВМЗ "Сопот" към момента трябва да остане държавно предприятие", съобщи пред депутатите от икономическата комисия Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, министър на икономиката и енергетиката.

„Очаквах, че проблемът във ВМЗ „Сопот" е решен. За съжаление юни месец заварих една много тежка ситуация, не бяха изплатени заплати. Започнахме политика за преструктуриране. Държавата влезе в капитала с 27 млн. лв. – средства необходими за заплати, за осъществяване на поръчки. Към този момент предприятието работи на три смени, изпълняват се поръчките", съобщи министърът.

„Във всяка една среща правя всичко възможно да търся поръчки. Имах среща с министъра на отбраната на Виетнам, който прояви голям интерес", посочи Стойнев. „На този етап моето мнение е, че предприятието трябва да остане държавно. В момента се работи по две - три поръчки и ако бъдат спечелени, може да се върви към изваждане от кризата на това предприятие. Ако тези поръчки не се осъществят, може да се върви към приватизация. На този етап вървим в правилната посока", посочи министърът.


 

Последвайте канала на

1533 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.09.12 | 14:14

4
Не, аз съм от тези, дето спряха да им плащат заплати и агонизираха няколко години като "държавни", (през това време имаше борд, в който влизаха разни от министерствата и които взимаха пари). После съкратиха всички и приватизираха предприятието. Национализацията значи някой държавен служител да се облагодетелства пак. Няма по лош стопанин от държавата, но и по крадлив.

2013.09.12 | 11:37

1
Това го гледахме и преживяхме преди 20 години.Сега защо сме наказани пак?

2013.09.12 | 14:09

3
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ТРЯБВА на заграбеното от народа ! ИДИОТ или КРАДЕЦ си ти !
ХА,ХА,УХАХХААА..."остава държавна собственост"....

2013.09.12 | 11:37

2
..ДОКАТО НАТРУПА ДОСТАТЪЧНО ЗАГУБИ ЗА ДЪРЖАВАТА...И ЗАТЪНЕ ЯКО ЗАЕДНО С НЕЯ! ....УМНО!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини