Мъж амфибия преплува Охридското езеро завързан в чувал

  • 10 септември 2013 17:46

  • 2116
  • 0
Мъж амфибия преплува Охридското езеро завързан в чувал
©

52-годишният Яне Петков от Сандански успешно преплува два километра и 20 метра без каквито и да било помощни средства, вързан в чувал, съобщи телевизия А1Он.

Петков преплува разстоянието от плажа край бившия хотел "Парк" до Градския кей на Охрид за 2:47 часа, време, с което ще кандидатства за нов рекорд на Гинес.

Човекът амфибия, както го наричат, веднага след изплуването си от водата заяви, че пречка в намерението му била сравнително студената вода, но все пак благодари на Бог, на организаторите от охридския Червен кръст и на плавателния клуб "Охридски бранови 2008", затова, че успя да издържи до край.

"Нямаше никакъв проблем, но ако беше по-топла водата, можех да плувам и повече километри", например пет или десет пъти повече. Все пак - това може да го оставим за следващата година", каза Петков.

Сашо Точков, от Червения кръст на Охрид, заяви, че Петков плувал с постоянна скорост от 0,7 км/ч, без да се наложи нито веднъж интервенция на екипите, които трябваше да се грижат за неговата безопасност. Целият подвиг на Петков е записан, заснет, има протокол за плуването му, като цялата документация ще бъде изпратена в Книгата за рекордите на Гинес.

Последвайте канала на

Novini.bg
2116 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини