Ремонтират пътя Говедарци - Мальовица

  • 09 септември 2013 11:56

  • 918
  • 0
Ремонтират пътя Говедарци - Мальовица
© Булфото

За ремонта на пътя Говедарци – Мальовица, Община Самоков, са заделени между 130 000 и 160 000 лева. Това каза министърът на регионалното развитие Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и, на среща с жители и представители на местната власт в Самоков.

Преди дни жителите на самоковското село Говедарци за няколко часа бяха блокирали пътя от селото до хижа Мальовица, в знак на протест заради лошото му състояние, тъй като този път не е ремонтират от повече 40 години.

“От днес започва кампанията за подготовка на републиканската пътна мрежа за зимния период – около 3,5 милиона лева ще бъдат инвестирани в закърпването на дупки. Пътят III 6206 Говедарци – Мальовица е точно такъв”, посочи Терзиева. Днес – утре трябва да започнат ремонтните дейности на пътя. Строително-монтажните машини са тръгнали за село Говедарци и трябва да започне ремонтът и да се изкърпят дупките, увери тя.

Кампанията за подготовка на републиканската пътна мрежа за зимния период се извършва съвместно с Агенция “Пътна инфраструктура”. Като министър на регионалното развитие, ще се боря за допълнителни средства в бюджета през 2014 година за рехабилитация на тази пътна мрежа, която свързва населените места – републиканската мрежа от втори и трети клас, заяви Терзиева.

Последвайте канала на

918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини