Десислава Терзиева: Работим за преодоляване на различията между регионите

  • 04 септември 2013 08:12

  • 2040
  • 1
Десислава Терзиева: Работим за преодоляване на различията между регионите
©

АМ "Хемус" е в приоритетите на правителството. Приоритет на кабинета е и преодоляване на различията между регионите, ето защо тази магистрала ще бъде изградена. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на регионалното развитие Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и.

За строителството на магистрали, жп линии и инфраструктура през следващия програмен период по ОП "Транспорт" ще бъдат отпуснати около 1,5 млрд. евро. Индикативната стойност на магистрала "Хемус" е над 800 млн. евро, прогнозната стойност на лот "3" на магистрала "Струма" е между 800 млн. и 1 млрд. евро. Грубата сметка показва, че парите за "Хемус" няма да стигнат, посочи тя.

Единият от вариантите за изграждането й е публично-частно партньорство, но това може да стане, само ако има съответния инвеститорски интерес. Има различни начини за договаряне и няма да допуснем условията за ползване на републиканските пътища в различните региони да бъдат различни, каза още Терзиева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2040 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.04 | 10:59

1
Имала ли си случай, като се погледнеш в огледалото и да ти се иска да се заплюеш ??

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини