Военният конфликт в Сирия ще има начало, но няма да има край

  • 03 септември 2013 08:43

  • 2484
  • 2
Военният конфликт в Сирия ще има начало, но няма да има край
©

Близкият изток е една конфликтна зона, но винаги се е постигал някакъв консенсус докато сега не е така, каза историкът проф. Драгомир Драганов в предаването „Денят започва“ по БНТ.

България не бива да се намесва, трябва да запази неутралност, доколкото може като съюзник на НАТО. Опасността от терористични актове е реална, ако България се намеси в конфликта и сирийците го казаха. Въпросът е какъв да бъде размерът на наказанието за използването на химически оръжия от Башар Асад, политическо или военно.

Според Димитър Бечев, директор на Европейския съвет за външна политика, Башар Асад трябва да понесе отговорност за използването на химическо оръжие. В същото време САЩ имат една умора от военни интервенции и нежелание от обществото да се намесват. Димитър Бечев смята, че капацитетът на сирийската армия не е голям. Военният удар срещу режима ще има символично значение за останалите режими, какво ще последва при използването на химически оръжия. Но проблемите на Турция с бежанците от Сирия се отразява и на нас, заради визовия режим, обясни Димитър Бечев. За съжаление военният конфликт в Сирия ще има начало, но няма да има край.

България като външна граница на Европейския съюз, а и от човешка гледна точка трябва да приема бежанците, които идват в страната, допълва проф. Драганов. Не трябва да се мисли, че бежанците, които идват в страната са непременно потенциални престъпници.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2484 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.05 | 09:31

1
Да ти пикая на професорската диплома ! Ако не си чел и чул, повече от 2 години в Сирия има военен конфликт ! С хиляди невинни жертви ! И още повече бежанци ! Ти на това да не му казваш поезия !!! А сега вече е дошло време да се сложи край на това изчадие - режима на Асад ! Припомни си Милошевич, Садам ...
Сашо

2013.09.05 | 10:46

2
Да прав си, да махнем Асад, който е единственият гарант за религеозен мир и на негово място да сложим Мюсюлманското брадство, чиито войници открито се разхождат със знамена на Ал Кайда и които палят църкви, и екзекутират всеки християни на когото попаднат, както в Сирия, така и в Либия, където Американците вече ги качиха на власт. И то да махнем Асад заради обвинения в които дори и малките деца вече не вярват.

Добави коментар

Водещи новини