Турция ще подкрепи военна операция срещу Сирия

  • 02 септември 2013 09:15

  • 1246
  • 1
Турция ще подкрепи военна операция срещу Сирия
©

Турция ще подкрепи евентуална военна операция срещу Сирия и без одобрението на Съвета за сигурност на ООН. Премиерът Реджеп Ердоган подчерта, че международната организация продължава да мълчи и не взима никакво решение.

Въздържането от конкретни действия ще доведе до нови убийства в Сирия, убеден е Ердоган. Премиерът на Турция не се поколеба да посочи, че страната му ще подкрепи "всяка международна инициатива, която ще помогне за прекратяване на трагедията". Ердоган дори изрази мнение, че е необходима мащабна операция, тъй като ограничени военни действия срещу сирийския режим само ще увеличат трудностите в страната.

Турция се обяви категорично против предприемането на половинчати и временни мерки и прикани сирийския президент Башар Асад да подаде незабавно оставка и да замине в държава, която ще се съгласи да го приеме. В същото време администрацията на американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият продължава консултациите с Конгреса по въпроса за одобрение на военна интервенция в Сирия. Редица американски медии считат, че това определено не е лека задача, защото не малка част от конгресмените са силно скептично настроение към започването на операция срещу Сирия.

Правителството вече увери, че се е сдобило с нови доказателства за използването на отровен газ зарин срещу цивилно население от страна на сирийския режим.

Конгресът, чието одобрение за военна операция беше поискано от президента, се събира следващата седмица, но голяма част от членовете му започнаха предварителни разговори с президентската администрация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1246 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.07 | 11:46

1
МНОГО ЯСНО, НЕ ИСКАТ РУСКА БАЗА ДО ГЪЗА СИ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини