ГЕРБ готови за диалог с Реформаторския блок

  • 30 август 2013 12:41

  • 2452
  • 9
ГЕРБ готови за диалог с Реформаторския блок
© Булфото

„Отворени сме за диалог с Реформаторския блок, защото съвместните ни действия са важни за демократичните процеси в България. Много повече са допирните ни точки за общи действия, за общи политики, отколкото това, което имаме като разделение". Това заяви в Кърджали заместник-председателя на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, предаде Дарик. По думите му, посещението му е свързано с „подготовката на предстоящи предсрочни парламентарни избори и началото на активния политически сезон".

ГЕРБ е най-голямата опозиционна партия, представена в българския парламент. Желаем успех на Реформаторския блок. Затова има Европейска народна партия, има сестрински партии в нея. ГЕРБ е лидерът в дясното политическо пространство и е с най-голяма представителност и в ЕП. В тази посока ние винаги сме готови за конструктивен диалог, за да можем да сложим на масата и проблемите, и грешките, които сме допускали.", коментира Цветанов.

Относно новия политически сезон той каза, че ГЕРБ ще направи всичко възможно да бъде демократична опозиция в парламента, участвайки в работата на парламентарните комисии и в същото време ще подкрепя всички граждани, които протестират срещу това правителство. Цветанов не изключи съвместни действия между протестиращите и ГЕРБ като политическа партия. „Трябва да участваме в работата на комисиите, за да оспорваме и оборваме безумни предложения на управляващите като тези, касаещи промените в закона за ДАНС", аргументира се Цветанов.

По думите му, в момента в страната върви поголовна политическа чистка, каквато не е имало никога досега. „В малките населени места, там където господства ДПС, и с помощта на БСП, не е нормално да има списъци за уволнения, да има сплашвания на хората. Това трябва да бъде категорично преустановено и трябва да застанем твърдо зад тези хора. И ние ясно сме заявили, че на всички, които изпаднат в необходимост от юридическа помощ, нашите офиси ще бъдат на разположение. За да може тези хора да бъдат възстановени на работа", коментира Цветанов.

По отношение на подписките в защита на правителството на Орешарски той твърди, че се манипулират като в посланията за събирането им е споменавано, че хората се подписват за цената на тютюна, за запазването на болницата в Девин, за по-евтин ток.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа коментира и темата „Сирия". Според него позицията на външния министър е напълно неадекватна на ситуацията - пасивна и хаотична. „България е член на ЕС и ние трябва да приемем всички, които се нуждаят от закрила. Но ние трябва да имаме условията и възможността да приемаме тези бежанци. Това трябва да се прави в момента - осигуряването на места, които да поемат бежанската вълна. Защото досега капацитетът е изпълнен", коментира Цветанов и не изключи възможността бъдещи бежанци да бъдат настанявани и в палаткови лагери.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2452 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
гроб са мафия

2013.09.01 | 22:42

9
Ейййй таз тиква гнусна и майка си ще продаде за да има избори вднага защото осъзнава че лошо го чака атака и Бареков коалиция + баста аххахахахахахаха

2013.09.01 | 19:10

6
дрьн дрьн дрьн,,дрьн дрьн дрьн,,дрьн дрьн дрьн.

2013.09.01 | 17:31

5
Ти вече я продаде и недеи ррехвьрляи нещата в/у други.

2013.09.01 | 22:42

8
Тия боклуци от реформаторския блок 100 пъти казаха , че не искат да сътрудничат с ГЕРБ , но тиквите прости нали са и глупаци, пак се натискат ! Не разбрахте ли бе , тъпанари гербаджийски, чи НИКОЙ не ви иска бе ! Дори и смахнатото лудо Яне бяга от вас ! ХАХАХАХА....

2013.09.01 | 22:42

7
Догодина на изборите за ЕП ще се види,Цветанов,дали имате най-много представители в ЕП и всичко останало...ако разбира се дотогава не си зад решетките.Що се отнася до Реформаторския блок,ако той се съюзи с вас,това ще бъде политическото му самоубийство.Вие не сте конструктивна партия,а геноцидна-докарала българите до положението да си броят стотинките.И с цялата си наглост пак драпате за властта....
герберски хайдук

2013.09.01 | 17:30

3
МАМИЦАТАВИ МРЪСНА ИЗМЕКЯРСКА ЗА ВЛАС ЩЕ ДАДЕТЕ ДАВИ ШИБАТ ПЕДАЛИ ДОЛНИ.

2013.09.01 | 17:30

4
Пише се власт а не''влас'' сьщо и--да ви--а не''дави''както сте писал.А колкото до властта вие се продадохте на доган да ви ШИБА ВАС.Не прехвьрляИте нещата на другите които ВИЕ ПРАВИТЕ.

2013.09.01 | 17:29

2
Veche i s dqvola ortak shte stanat za da pochnat da burkat v kacata s med ,che parite sa do vreme i svurshvat .

2013.09.01 | 15:35

1
нормално, нали това е все пак реформаторския блок на герб ...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини