65 километра са пътищата с дупки във Варненско

  • 28 август 2013 13:01

  • 1351
  • 2
65 километра са пътищата с дупки във Варненско
©

65 километра е общата дължина на проблемните участъци на територията на варненска област по второкласната и третокласна пътна мрежа. Това съобщи на пресконференция инженер Сийка Димитрова шеф на местното пътно управление, цитирана от Petel.

Тя допълни, че искания за ремонт на тези пътища са изпратени до агенцията по инфраструктура и се чака решение, кога ще започне проектиране и работа по тях. Следващата пролет ще бъдат пуснати в експлоатация ремонтирания северен крайезерен път Повеляново-Езерово-Варна, където се рехабилитират 6 километра от настилката. Също така през пролетта ще бъде завършен и участъка между пътния възел на Аспарухов мост и Белослав от пътя Варна – Житница.

Представители на агенция Пътна инфраструктура и на варненското областно пътно управление отчетоха края на ремонта на пътя от Нови пазар до пристанище Балчик и на алтернативната връзка между Варна и Добрич през Вълчи дол. Двете отсечки са ремонтирани с пари от републиканския бюджет, които ще бъдат възстановени от европейската програма Регионално развитие.

Последвайте канала на

Novini.bg
1351 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.08.29 | 06:39

2
Оня ден се върнахме от пътуване в Родопите - Асеновград, Смолян, Кърджали, Хасково, Димитровград. През цялото време се питахме дали и кога и нашите улици във Варна - третия по големина град в БГ, ще бъдат така асфалтирани и добре поддържани! А за тротоарите изобщо да не говорим - мъка, мъка...

2013.08.29 | 02:16

1
Повече са ! Ами в самата Варна е дупка до дупка извън главните улици !

Добави коментар

Водещи новини