Главното мюфтийство призова: Спрете кръвопролитията в Сирия и Египет

  • 27 август 2013 13:02

  • 1185
  • 3
Главното мюфтийство призова: Спрете кръвопролитията в Сирия и Египет
©

От Главно мюфтийство в България призовават компетентните национални и международните институции, включително ООН, ЕС, Организацията за ислямско сътрудничество, Арабската лига, да предприемат необходимите мерки за прекратяване на кръвопролитията в Сирия и Египет и да бъдат подведени под отговорност извършителите на престъпленията срещу невинни цивилни граждани. Това се посочва в декларация на мюфтийството, получена в БТА.

Категорично осъждаме всякаква форма на насилие срещу невинни цивилни граждани, независимо къде по света се намират, се казва в декларацията. Изразяваме нашата съпричастност и съчувствие към мъката на близките на жертвите и дълбок укор срещу извършителите, допълват от мюфтийството.

Главно мюфтийство осъжда преследването на хора, заради тяхната религиозна и етническа принадлежност и нападенията срещу църкви, джамии, синагоги, храмове и други религиозни обекти. От изповеданието призовават за обединяване на усилията на всички международни хуманитарни организации, на гражданското общество и на специализираните органи в борбата за подпомагане на
пострадалите и останалите без подслон хора.

Нарастването на случаите на покушение над невинни хора през последните години в населените с мюсюлмани район, компрометира мира и бъдещето на човечеството. Събитията, които се случват в Сирия и в Египет, са варварски акт, недопустим в условията на 21 век. Недопустимо е да премълчим, да се примирим или да отминем с бездушие тези чудовищни актове на погазване и поругаване на изконни човешки права, правни и международни норми на поведение, допълват от мюфтийството.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1185 3

Коментари 3

Добави коментар
Иван

2013.08.28 | 11:54

3
СМЪРТ ЗА ТУРСКИТЕ МЕКЕРЕТА,ДА ИМ ШИБАМ МАЙКИТЕ В УСТАТА НА ВСИЧКИ МЮФТИИ И МАНАФИ ЧИТАШКИ.ПОМНИМ ГАРА БУНОВО СМРАДОВЕ,ТРАКИЙСКИТЕ БЪЛГАРИ ,ОТВЛИЧАНЕТО НА ДЕЦА ЗА ЕНИЧАРИ,АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД И т.н.ВИЕ СТЕ УБИЙЦИ НА ДЕЦА И СТАРЦИ ФЕКАЛИИ СМРАДЛИВИ.СМЪРТ ЗА ВАС ДО КРАК.ЛИНЧ

2013.08.27 | 21:37

2
"да бъдат подведени под отговорност извършителите на престъпленията срещу невинни цивилни граждани" с едно изречение: Подкрепяме войната, Турция и ислямистите. Колко хуманно може да се каже Убивайте за здраве.
9 Март 1985

2013.08.27 | 21:37

1
Гара Буново...спомняте ли си? Хотел "Сливен".......спомняте ли си? Хотел "Интернационал" к.к. Златни пясъци...спомняте ли си? Черквта в село Бенковски...спомняте ли си?

Добави коментар

Водещи новини