Борисов: България няма да бъде засегната от кризата в САЩ

  • 07 август 2011 19:59

  • 8051
  • 49
Борисов: България няма да бъде засегната от кризата в САЩ
© Булфото

България няма да бъде засегната от финансовите проблеми в САЩ и някои страни в Европа, а освен това заради "отличната финансовата дисциплина" се очаква след месец Standard and Poor’s да повиши кредитния рейтинг на страната. Това прогнозира премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред Би Ти Ви.

Министър-председателят аргументира очакванията си с това, че "всички параметри, които съвременната финансова политика изисква, се спазват – умерено харчене на парите, и то само за структурни проекти: екология, магистрали, зали, пречиствателни станции". Борисов допълни, че от всички тези проекти държавата ще получава огромни приходи.

Вчера Standard and Poor’s понижи за първи път в историята си кредитния рейтинг на САЩ.

Борисов не очаква и дълговата криза в САЩ и Еврозоната да се отрази на парите, които идват в България от Брюксел. Той припомни, че преди дни от Брюксел дори разрешиха да се използват средства от еврофондовете за наемане на експерти от Световната и Европейската инвестиционна банка, "за да можем по-бързо да усвояваме еврофондовете".

На въпрос дали все още смята, че България непременно трябва да се присъедини към Еврозоната Борисов отговори отрицателно и обясни: "Еврозоната трябва да се промени, да станат дисциплинирани и да си направят дефицитите такива, каквито са в България, и едва тогава бихме се присъединили".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
8051 49

Свързани новини

Коментари 49

Добави коментар

2011.08.10 | 00:10

45
Малки червени педали, нищо ново не сте написали. Ревете и охкате със сълзите на старата червена пачавра, явно добре ви заплаща, бездарните коментари. То в агония, на издъхване така е надеждата да се подеме предсмъртен вопъл, та белким си увеличи публиката за погребение. Ами вие малки педали, къв кур ша ядете, за себе си помислете и сериозно се погрижете.

2011.08.11 | 15:24

49
Тебе май нощем те гонят червени педали насън! Пий си перкизана и ни оттърви от творческите излиания!

2011.08.11 | 15:23

48
"България няма да бъде засегната от кризата в САЩ" , човекът е искал да каже "В Банкя няма да ......." Е, как ще го засегне - Бориславова е зад него. Мен също няма да ме засегне, защото въпреки старанието ми, въпреки, че моето семейство има "140 години трудов стаж" /както казваше някакъв богаташ/ , от 20 години съм в икономическа криза.
Ембата

2011.08.11 | 15:23

47
Поредният политико-социален-икономически секс през гащите ни направиха Бойко и компания.Стабилна определено да-с най-ниското БВП в Европа и едно от най-ниските в света,наред с някои африканси страни...лошото е че можехме да сме една средно нормално държава,а не мизерна кочина с 150 лв. пенсии и смешни зплатки от 300-400 евра, та дори да са по 700-800 евра,това пари ли са на фона на живота? Клатят ни както си искат,но той народа като е прост,няма гражданско общество и няма кой да го изкара на площада,кво да се прави.Накрая ще останат 3 милиона души по градовете и това е...
стоянов е гей, нещастен

2011.08.08 | 10:08

3
абе педрак , а сега да си продадът и жилищата . щото такива като тебе казват че, били добре!
Паисий Хилендарски

2011.08.10 | 00:10

46
Ти го разкри бате евала и аз го подозирах!!!!!!!
Мариян

2011.08.09 | 10:34

29
Здравейте, на всички. Тези, които защитавате г-н ББ - не сте прави. И тези, които го псувате - също. Ако не беше този празнодумец, щеше да е някой друг смешник на негово място. Г-н Стоянов, който се правиш на икономист, да те предупредя не съм фен на комунизма (даже по мое мнение това е една от най-големите гаври в човешката история) и нямам особено понятие от икономика, но бил съм в Румъния, Унгария, Словакия, Полша, Литва, Германия, Франция, Италия, Испания, Англия(като във всичките съм бил за поне 2-3 дни а в някои и за седмици) и мога да ви каже, че по-зле от България няма. Затова не ме интересува мнението на икономисти, анализатори, статисти, политолози и други разбирачи. След 1 месец навършвам 18 и с ръка на сърцето мога да кажа, че в тази държава възможностите и перспективите са минимални, а вероятността нещата да се подобрят никаква. Населението масово изпростява и се озлобява. Имам много познати на по 12-13-14 години, чиито единствен проблем е кога да се напият/напушат/надрусат или и трите едновременно. И това не са изключения, а засилваща се тенденция. Уж уча в най-елитната гимназия в региона(няма да казвам кой), а 70% от учениците са си откровени идиоти; и новопостъпилите в длъжност учители като тях. Не! Тази държава няма да се оправи. Ще става все по-зле. И тези, които имат малко акъл ще избягат, а другите ще продължат да се въргалят в л*****а. И за това не са виновни ЦСII, СС, ББ или световната конспирация. Затова ще сме си виновни ние. Защото все много разбираме. Защото сме овчи народ. Защото сме свикнали и може би ни харесва някой отгоре да ни мачка. Ами защото сме си българи. Благодаря за вниманието :)

2011.08.09 | 14:29

44
bahti ov4ara....
Stojanov

2011.08.09 | 14:29

43
Не че нещо но изключително много си противоречиш. Казваш че тук е зле и навсякъде другаде е по добре. Но очевидно си на 12-13-14 години и си успял да обиколиш "Румъния, Унгария, Словакия, Полша, Литва, Германия, Франция, Италия, Испания, Англия(като във всичките съм бил за поне 2-3 дни а в някои и за седмици)" Това сигурно е защото тук се живее зле и нямаш пари ? Ок в коя друга държава някой който е на 12 години ще обиколи половината свят . ? Така и аз съм бил в някои от тези държави и това което казваш не е никак вярно. Но от твоя гледна точка е страхотно защото е различно. Всеки човек иска това което няма идвали са ми гости Американци тук. Които накрая останаха и заживяха. Макарче всички от тях имаха къщи и добра работа в Сащ.
Stojanov

2011.08.09 | 14:29

42
И не казвам също че сме цъфнали и сме завързали. Казах поддържаме на много ниско ниво стандартите но на стабилно тоест няма скокове нагоре надолу. В случая инвеститорите не ги бърка колко сме зле даже е хубаво за тях - евтина работна ръка. Тях ги интересува стабилноста сега всичко се тресе като гледаш по света и трепери. Ние тук сме по стабилни от гледна точка на инвестиции. Разбираш ли ? Ти казваш че не виждаш надежда за оправия . Аз казвам че виждам надеждата и обяснявам каква е тя. Пък дали ще се реализира наистина.....

2011.08.09 | 14:29

41
Мариане, ти си интелигентен човек - вижда се нещо такова от написаното от теб. Но виж сега, той всеки един Румънец ако дойде да живее тука или да остане 1 седмица, ще си каже че по зле от Румъния - няма. Както и Сърбин и т.н. Разбира се, че всеки иска някаква промяна, било то живот в друга държава или нещо друго. Да не говорим, че ти си на 18, а аз съм на 30 и както се вижда, ти нямаш никакъв стаж като работник, където и да било. Аз имам и то голям, за съжаление не в чужбина. Не можеш да кажеш, че България е най-зле, само от 1 седмица престой в дадена държава и то без да си работил. Защото на запад и навсякъде може да дават или да даваха повечко пари, но знаеш ли какво искат? Искат от теб да си откъваш задника от работа всеки ден. Не да работиш нормално, а да се разбиваш от работа, понеже си българин и понеже оня ти шеф знае че нямаш избор и рече ли да те върне в България и си жив мъртвец тук. Въпреки това, ето за какво говоря аз. Ти нямаш нужните години и стаж, за да твърдиш това толкова сигурно, аз ги имам и потвърждавам, че си прав. Абсолютно прав си, по зле от тази държава няма. Това е най овчия народ в света, най смазания народ, тук всички които станат шефове се надуват до пръсване и почват да газят персонала, все едно не са хора. Дано един ден си умрат тука без работници.

2011.08.09 | 14:29

40
Станишев също твърдеше, че кризата няма да ни засегне. Прави са до някъде. Тях не ги засяга. Горко на народа ни.

2011.08.09 | 14:28

39
Станишев също твърдеше, че кризата няма да ни засегне. Прави са до някъде. Тях не ги засяга. Горко на народа ни.

2011.08.09 | 14:28

38
Аз пък почвам да си мисля ,че живеем на някакъв остров! Просто ако човек слуша политиците в България, това е единствения извод!
Stojanov

2011.08.09 | 10:36

35
Значи ти си от опозицията. Аз съм за Герб. Аргументирах се като бял човек представих и факти. Ти от опозицията. Влезна напсува ме влезна с още 9 различни прякора псува говори за циреи и каква боклуци сме Българите. И после очакваш някой да гласува за опозицията като просто се вижда какви хора викат за тях. ?
Българан

2011.08.09 | 11:48

37
Убий комуниста с презрение! Тесно-социалистическите прийоми са им силата. Но всеки разумен, погледнал коментарите, като види броя на положителните вотове под малоумни или направо безумни коментари, се сеща че това е постановка наизпаднали в бяс тесни социалисти. Но не се притеснявайте! КОМУНИЗМЪТ СИ ОТИВА

2011.08.09 | 10:35

33
знаеш ли как се финансират предстоящите избори на герб ? ми нека ти кажа , предполагам знаеш че за да ползваш пътищата ти трябва винетка , в момента турците пътуват за западна Европа и на нашата граница трябва да си купят винетка за да ползват магистралите ... на гастербаитерите , митничарите им продават винетки което е абсолютно забранено а парите от винетките заминават БЕЗОТЧЕТНО за София . По думите на един от ''героите'' митничари това е малка финансова помощ за властта . Видях и чух , уверих се че това е истина и с ръка на сърцето го казвам на другите
Никога ГЕРБ

2011.08.09 | 10:36

36
Моето семеиство и моите приятели никога няма да гласуват за ГЕРБ (ГЕНОЦИД ,за ЕВРОПЕИЦИТЕ от РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ )

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини