20 000 декара обхвана пожарът до границата с Турция

  • 23 август 2013 09:37

  • 944
  • 0
20 000 декара обхвана пожарът до границата с Турция
©

Огромен пожар гори край Свиленград, близо до границата ни с Турция. Цяла нощ пожарните екипи работиха за овладяването на пламъците край свиленградските села Равна гора, Студена, Сладун, Мустрак и Михалич, но безуспешно.

Ситуацията продължава да бъде напрегната. В огнен обръч са обхванати вече 20 хиляди декара иглолистна и широколистна гора, лозя и сухи треви. Овладян е вече югоизточният фронт на пожара, продължават усилията за локализиране и гасене на северозападния участък, предаде БНТ.

Продължава работата на временния кризисен щаб, около 60 огнеборци с 15 противопожарни автомобила са разпределени по 9 километровия фронт на пожара. Очакват към тях отново да се присъединят военни, служители на гранична полиция и доброволци. Хеликоптерът от авиобаза Крумово и днес ще се включи в овладяването на огънената стихия. С тежки верижни машини ще започне направата на просеки. Пожарникарите се надяват до края на деня огънят да бъде локализиран.

Няма опасност за близките населените места, единствено в село Равна гора пожарът бе близо до първите къщи, но бе спрян още снощи на метри от дворовете. До евакуация на населението не се стигна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
944 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини