Мравките превземат Земята

  • 23 август 2013 09:35

  • 2910
  • 2
Мравките превземат Земята
©

Мравките постепенно и сигурно завземат планетата, предупреждават испански учени. Те открили, че голям брой насекоми по невнимание се разселват по света всяка година.

Множество "нелегални" мравки си правят собствени колонии на новото място, което може да се превърне в реална заплаха за околната среда, инфраструктурата и дори човешкото здраве, пише в. "Всеки ден".

Чрез изучаването на екзотични видове мравки в Холандия, САЩ и Нова Зеландия ентомолозите са установили, че "нелегалните" са много повече, отколкото преди това е наблюдавано.

Въз основа на получените данни учените изчислили, че около 770 екзотични видове може вече да са се разпространили в целия свят чрез търговските коридори.

Най-малко 600 могат да развиват собствени колонии. В САЩ инвазията на определен вид мравки от Южна Америка вече причинява много проблеми, като нападат всякакво електрическо оборудване. Освен това се славят със своите изключително болезнени ухапвания.

Не всички нови видове са заплаха, но мравките са най-лошият вариант сред агресорите, смятат учените.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2910 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.08.24 | 20:41

2
аз в къщи отглелдам мравки слагам им лимец всеки ден и имат мравуняк под ламината !
две-то

2013.08.23 | 22:27

1
"В САЩ инвазията на определен вид мравки от Южна Америка вече причинява много проблеми, като нападат всякакво електрическо оборудване. Освен това се славят със своите изключително болезнени ухапвания." Мда - смята се, че са пренеси 30-те години на 20-и век и им викат огнени мравки (fire ants). Не знам кой ви пише "новините", но ако го изядат огнените мравки няма да ни липсва...

Добави коментар

Водещи новини