В Ловешко взимат превантивни мерки срещу пожари

  • 22 август 2013 14:12

  • 732
  • 0
В Ловешко взимат превантивни мерки срещу пожари
© Снимка © Getty Images/Guliver

Заради повишената опасност от възникване на пожари кметът на Ловеч Минчо Казанджиев разпореди на кметовете и кметските наместници на населените места в общината стриктно спазване на превантивните мерки, предаде БНР.

В писмото си до кметовете и кметските наместници Казанджиев изисква да се вземат мерки за стриктно спазване на разпоредените действия за предотвратяване на пожари. Със заповедта трябва да бъде запознато цялото население на общината. В нея кметът нарежда навременно да бъде обявен пожароопасният сезон за горските територии, да не се допуска паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии, да се поддържат постоянна бдителност и активност сред местното население.

Разпоредено е и да се почистят сухите треви покрай ж. п. линии, пътища и линейни съоръжения, както и да се отстрани сухата и паднала дървесина в насажденията и културите от първи клас на пожарна опасност. Ще се организират и денонощни дежурства за приемане на сигнали за пожари, като телефоните за това бъдат обявени на публични места.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини