Главният секретар на МВР: "Килърите 3" са убивали за смешни пари

  • 21 август 2013 11:33

  • 8108
  • 5
Главният секретар на МВР: "Килърите 3" са убивали за смешни пари
© Булфото

Вадим още свидетели срещу "Килърите" 3. Бандата е била готова да убива за символични пари. "Нямат никакви скрупули, могат да убият всекиго, стига да получат поръчка", казва в интервю за "Стандарт" Светлозар Лазаров.

"В случая с групата, наричана от медиите "Килърите" 3, имаме активно сътрудничество на свидетели. В петък, когато е мярката в Апелативния специализиран съд, ще доведем още свидетели, които ще конкретизират действията на структурата. Засега имаме въоръжена група, за която е важно да се знае от обществото как е функционирала, каква е била незаконната й дейност - наркотици, лихварство, черно тото, групи за силови действия. Факт е, че при последните две групи за убийства потенциална жертва може да е бил всеки. А поръчката е струвала символични суми. Нямат никакви скрупули, могат да убият всекиго, стига да получат поръчка. Затова е от особено значение подобни структури да бъдат неутрализирани. За нас е важно, че успяхме да отворим "кутията на Пандора" и да ги накараме да проговорят за престъпленията си. Виждате, че разкриването на едно убийство води след себе си следващо. Защото, когато единият влезе в затвора, би искал да има справедливост и за неговите съучастници", твърди Лазаров.

Главният секретар на МВР очаква скоро да се разкрият още трупове. "Освен вече намерения труп, за който се предполага, че е на безследно изчезналия Теодор Неофитов, търсим останките на още 2 жертви. Събираме доказателства и за други убийства - на конкурент в бизнеса с разпространение на наркотици, например", добави той.

Повечето от обвиняемите от групата на Васил Станков-Бай Васо са били защитени свидетели по делата срещу Станислав Ангелов-Сиси и Николай Николов-Щирлица, а сега групата е обвиняема по показанията на двама осъдени за убийства. На въпрос това няма ли да демотивира хората от престъпния свят да свидетелстват и да съдействат на прокуратурата и МВР главнитя секретар на МВР отговаря:

"Важното е да се знае, че никой, който е вършил престъпление, няма да остане незабелязан от МВР. Може в даден момент да са съдействали на правоохранителните органи, но пък ако в същото време са извършвали престъпление, няма да получат индулгенция пред закона. За нас е важно, за да разкрием обективната истина и всеки да получи заслуженото след справедлив процес. Защото говорим за групи, които са изключително опасни за сигурността на обществото."

Последвайте канала на

8108 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.08.24 | 20:32

4
Докога ще четем за такива ужасни престъпления.Какви бяха тези 23г.,че продължават убийствата,а сигурно ще чуем и за ''Килъри 4,5 и т.н.'' Сигурен и спокоен живот без такива отвличания и мокри поръчки имаше при Т.Живков.Присъдите щяха да са поне доживотни,със събрани доказателства от компетентни следователи.Не като сега,оборени,неиздържани от високоплатени адвокати и ''калинки''.
Пламен

2013.08.27 | 11:56

5
При Живков хората бяха премахвани от Държавна Сигурност. Цялата ни държава беше осеяна с концлагери където БКП извърваше чудовищен геноцид.Избити са десетки хиляди българи.Така че хайде стига с тази скапана носталгия по живковото време.

2013.08.22 | 01:02

2
"Присъдите щяха да са поне доживотни,със събрани доказателства от компетентни следователи."Така наречените следователи доказваха вина с бой и др.подобни прийоми.Поради тази причина пуснаха руснака убил Луканов,а колко невинни са лежали по татово време всеки знае,

2013.08.24 | 16:31

3
И сега килърите като ги хване един ишиас, като почнат да се влачат с едни патерици и инвалидни колички...
без

2013.08.21 | 23:08

1
като се 4ака 6 ,7 и пове4е години вси4ко е много добре

Добави коментар

Водещи новини