Спасяват с хеликоптер пострадала край Рилските езера жена

  • 20 август 2013 20:19

  • 3189
  • 1
Спасяват с хеликоптер пострадала край Рилските езера жена
© Булфото

Хеликоптер на Авиоотряд 28 е транспортирал жена, пострадала при падане днес в района на Рилските езера. Акцията е приключила около 19.00 часа днес. Това съобщи за БТА ръководителят на спасителната операция Калин Зарев от дупнишкия доброволен спасителен отряд.

Инцидентът с пострадалата е станал днес, около 14.00 часа в района на Долнопаничищкото езеро /Долен чанак/. Пострадалата - жена на 45 години, се е разхождала сама в района и се е подхлъзнала върху мокра трева, след което е паднала при наклон от 45-50 градуса, уточни Зарев. Жената е с травма на врата, множество охлузни рани по лицето, съмнение за счупена подбедрица.

В акцията по спасяването й са участвали осем спасители от Дупница, шестима - от Самоков и петима доброволци от Бялото  братство. Акцията беше изключително тежка. Благодарен съм за съдействието от страна на Авиоотряд 28, колегите от щатната спасителна база в Боровец и на доброволците, посочи Зарев. Той допълни, че при пълен синхрон спасителите са се събрали на хижа  "Рилски езера" и за 57 минути са успели да стигнат до мястото на инцидента с оборудването, въпреки насечения терен и денивелацията от 600 метра.

Пострадалата е транспортирана за лечение в столична болница.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3189 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.20 | 23:46

1
НАЛИ РЕВАХТЕ ЧЕ ПРИ БОЙКО БИЛО РАЗХИЩЕНИЕ ТОВА ДА ПРАЩА АВИООТРЯД 28 ДА СПАСЯВА ХОРАТА БЕ, ЧЕРВЕНИ ТИКВИ!

Добави коментар

Водещи новини