Нова версия: Даяна застреляна от снайперист

  • 18 август 2013 12:12

  • 7190
  • 2
Нова версия: Даяна застреляна от снайперист
©

Британската полиция проучва нова информация за смъртта на принцеса Даяна и Доди ал Файед в Париж при автомобилна катастрофа през 1997 г., предаде Ройтерс. Лондонската полиция не съобщава подробности за същността на информацията или за източника, но според телевизия "Скай нюз" тя идва от роднини на бивш войник и е предадена от Кралската военна полиция.

Полицията посочи в изявление, че проучва информация, която е получила наскоро и оценява значимостта и достоверността й. Това обаче не е ново разследване и не е част от операция "Паджет", която разследва появилите се след трагедията твърдения за убийство, обясняват органите на реда.

Според "Скай нюз" се смята, че новите сведения включват твърдение, че принцесата на Уелс, Доди ал Файед и шофьорът им Анри Пол са били убити от британски военен. Говорител на кралското семейство заяви, че новата информация няма да бъде коментирана, по информация на Ройтерс.

Принцеса Даяна, Доди Ал Файед и шофьорът им загинаха на 31 август 1997 г. в Париж при катастрофа, докато бяха преследвани от папараци, след като излязоха от хотел "Риц". Лейди Даяна беше на 36 години, когато загина, а синовете й принц Уилям и принц Хари останаха без майка.

През 2008 г. следствието заключи, че за трагедията са виновни шофьорът и фотографите. Бащата на Доди, Мохамед Ал Файед, от самото твърди, че те са убити. През декември 2006 г. операция "Паджет" излезе със заключение, че няма доказателства за убийство и че шофьорът Пол е бил пиян и е карал твърде бързо.

Последвайте канала на

7190 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
lotaar

2013.08.20 | 09:40

1
ubitae.i tova e fakt.
Kriss

2013.08.20 | 09:40

2
che to tova oshte 97 godina go znaehme... kajete neshto novo

Добави коментар

Водещи новини