Масови данъчни проверки в извънработно време

  • 06 август 2011 07:57

  • 1575
  • 2
Масови данъчни проверки в извънработно време
© Булфото

395 акта са съставили само за месец инспектори от ТД на НАП-Велико Търново за неиздаване на касови бележки и неспазване на начина и реда за отчитане на продажбите.

Нарушенията са засечени в извънработно време, вечер, в събота и неделя. Засилената кампания на приходната агенция по контролиране на търговските обекти и заведения, които работят до късно с клиенти, започна в началото на лятото и ще продължи през целия сезон.

До момента в областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана и Плевен са проверени 340 търговски обекта - магазини, ресторанти, кафенета, дискотеки. При тези проверки са установени и нарушения на осигурителното законодателство. Заради невнесени здравноосигурителни вноски и неподадени осигурителни декларации са съставени 136 акта.

През последните два месеца и половина на територията на дирекцията са направени и 230 проверки за установяване на факти и обстоятелства за лица, осигурявани на 4-часов работен ден. Проверени са фирми главно от сферата на строителството, търговията, транспорта, селското стопанство.

Освен актовете за нарушенията и глобите, наложени от Инспекцията по труда, от органите по приходите само за един месец в резултат на съвместните действия в ТД на НАП - Велико Търново, са събрани над 500 000 лева.

Последвайте канала на

1575 2

Коментари 2

Добави коментар
bravo

2011.08.06 | 20:41

2
tochno taka trqbva da ima red i zakon srtiga s tova bezhaberie
M

2011.08.06 | 20:41

1
БРАВО НА ГЕРБ.ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ ОТ ВСИчКИ.20 ГОДИНИ РАЗГРАБВАНЕ СТИГА

Добави коментар

Водещи новини