ДАЗД: Родителите да спазват правата на децата

  • 15 август 2013 14:12

  • 731
  • 0
ДАЗД: Родителите да спазват правата на децата
© Булфото

Присъствието на деца по време на законно организиран и проведен граждански протест е израз на волята и отговорността на техните близки. Основно задължение на родителите, заложено в Закона за закрила на детето, е да придружават децата си на обществени места след 20,00 ч., ако не са навършили 14-годишна възраст, и след 22,00 ч., ако не са навършили 18-годишна възраст. Това се казва в позиция на Държавната агенция за закрила на детето по повод продължаващите вече трети месец протести срещу правителството и зачестилите сигнали за участие на малолетни и непълнолетни в тях, информира Нова телевизия.

Според позицията на агенцията е тревожна тенденцията, че по време на масови мероприятия често се стига до провокации, което от своя страна създава опасност за живота и здравето на участниците в демонстрациите. Поради тази причина ДАЗД призовава родителите внимателно да преценят доколко е подходящо участието на техните малчугани в протестите.

Държавната агенция за закрила на детето се обръща към родителите и цялото общество със следния призив: „Нека да бъдем отговорни към децата и да направим всичко възможно, за да не пострадат по време на протестите”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
731 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини