Фандъкова: Готови сме с проекта за Софийска Мала Света Гора

  • 14 август 2013 15:47

  • 1328
  • 2
Фандъкова: Готови сме с проекта за Софийска Мала Света Гора
©

Завършен е проектът на Столична община за изграждането на инфраструктурата на територията на цялата Софийска Мала Света Гора. Обектът е на стойност около 6 милиона лева. Това заяви столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време проверката на изпълнението на проекта „Археологическо проучване на манастира „Света Мария Магдалена" в град Бухово.

„Искрено съжалявам, защото чувам, че населените места, на територията на Столична община, които не са жълти павета, няма да имат възможност да получават европейско финансиране", допълни Фандъкова. Целта и надеждата на Столична община е да се изгради път до този манастир, защото сегашното му състояние е много лошо.

Надеждата ми беше, че след като сме готови с проекта, ще можем да кандидатстваме, като всички останали общини и да могат градовете като Бухово, Нови Искър и селата в околностите на София да получат европейско финансиране, каза столичният кмет, като подчерта, че все още не са уточнение приоритетите.

Относно това каква е причината тези населени места да не получат финансовата помощ, Фандъкова отговори, че по време на служебното правителство тя е поискала от министъра на земеделието, Столична община да бъде включена в група общини, имащи право на европейска финансова помощ по програма за развитие на селските райони. „Тогава получих много насмешки, а истината е, че този въпрос е много важен, защото селата и градовете в околностите на София са изключени в следващия програмен период и ще трябва да разчитат само на финансирането от страна на Столична община", обясни Фандъкова. София е включена в интегрирането за градско развитие и ще може да получаваме средства по ОП „Регионално развитие".

Столичният кмет настоява категорично, населените места около София да могат получават финансиране по програмата за селски райони. Фандъкова увери, че готовият проект е с 6 милиона лева, които ще бъдат достатъчни за изграждане инфраструктура, пътища, пътеки, пейки – всичко, което е необходимо обектите, като манастира „Света Мария Магдалина", да станат привлекателни и подходящи за туризъм.

Последвайте канала на

1328 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Асен Христов

2013.08.14 | 20:14

2
Фандъкова каза - " Смятам да включа в проекта и протестиращите пред МС и НС--- от тях очаквам голяма помощ особено след полунощ,когато столичани още не могат да заспят от голямата "тишина".....
AZ

2013.08.14 | 20:14

1
КАК ДА НЕ СТЕ ГОТОВИ - НАЛИ ПАРИТЕ ДАДОХТЕ НА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА ЗА ДА ГИ РАЗДАВА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини