България избира селище - пазител на традицията

  • 13 август 2013 15:43

  • 1356
  • 1
България избира селище - пазител на традицията
© Булфото

За четвърта поредна година се организира конкурсът„Селище - пазител на традицията". Категориите тази година са седем: „Занаяти", „Изобразително изкуство", „Фолклор", „Кулинария", „Личност на годината", „Организация на годината" и „Селище-пазител на традициите".

В първите четири категории номинираните са разделени на „млади" - до 35 години, и „големи". Гласуването е онлайн на сайта на кампанията от 8 юни до 22 октомври 2013 г. Имената на победителите ще бъдат обявени на церемония на 11 ноември 2013.

„Селище-пазител на традициите" е нова категория, която ще отличи селището, съхранило и предало най-добре българските традиции и културно наследство. В нея са номинирани Велико Търново, Разлог, Черни Вит, Черньово и Перник.

Майсторката на българското прошуто - деликатесът „напфавок" Надка Кротева от Горно Драглище се бори в категорията „Кулинария", където се виждат имената на тв водещия Ути Бъчваров и Венцислав Вушев - майстор на еленски бут. 

Редица прочути българи са сред номинираните в отделните категории тази година. Сред тях са Янка Рупкина, Иван Дяков, ръководителят на ансамбъл „Българе" Христо Димитров, както и един от най-прочутите нестинари - Михаил Георгиев.

„Пазител на традициите" се провежда с подкрепата на столичния кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, вицепрезидента Маргарита Попова, Българската туристическа камара, представителството на ЮНЕСКО за България и редица неправителствени организации, партньори и медии.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1356 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.14 | 08:27

1
Перник и традиции? Това поредния виц за Перник ли е?

Добави коментар

Водещи новини