Задържаха софийски наркодилъри

  • 05 август 2011 13:48

  • 1144
  • 0
Задържаха софийски наркодилъри
©

Наркоразпространители са задържани в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. При обход на района в ж.к. „Хаджи Димитър”, на ул. „Ангел Войвода” служители на Пето Районно управление „Полиция” (РУП)– СДВР забелязали двама със съмнително поведение, които като видели полицаите, бързо се отдалечили, но бързо са задържани.

Единият - М. А. на 22 години, жител на квартала, в движение изхвърлил полиетиленов плик с 25 топчета. При огледа, на две различни места са намерени още опаковки с по 25 топчета с прахообразно вещество, общо 100 на брой. По-късно, при претърсване на жилището на втория задържан – В.Г. на 23 години, полицаите открили допълнителни количества бяло прахообразно вещество, оформено като топки, електронни везни и многобройни кръгли найлонови опаковки. Изяснен е съставът на прахообразното вещество – хероин. По случая е образувано досъдебно производство. Вчера материалите по случая са докладвани в прокуратурата, на двамата е повдигнато обвинение по чл.354а ал.1 от НК. В.Г.ще остане в ареста 72 часа.


Служители на Пето РУП-СДВР установили и друг случай на разпространяване на наркотици – този път марихуана. Трима криминално проявени – М.К. на 21 години, С.С. на 19 години и непълнолетен на 17 години били забелязани от патрул на Пето РУП-СДВР в района на ж.к. „Левски Г”. Като видели полицаите, един от тях изхвърлил 3 топчета зелена тревна маса. По-късно е изяснено, че двама от триото си купили марихуана от непълнолетния.

При претърсване в дома му в квартала, полицаите иззели около 50 топчета марихуана. Образувано е досъдебно производство срещу непълнолетния по чл. 354Б от НК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1144 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини