Бум на фалшиви касови бележки

  • 10 август 2013 19:10

  • 3983
  • 2
Бум на фалшиви касови бележки
©

Отчетен е бум на фалшиви касови бележки, алармират от Националната агенция по приходите. За новата измама в някои търговски обекти разказа говорителят на агенцията Росен Бъчваров пред БНТ.

Едно от най-новите изобретения за избягване на отчитането на обороти са фалшиви касови бележки. Според говорителя на Националната агенция по приходите случаите са стотици, особено в курортните селища по Черноморието.

„Печатат се от принтери, които не са фискализирани или се печатат от устройства, които не са касови апарати с дистанционна връзка на НАП", поясни Бъчваров. „Най-лесно една такава касова бележка се разпознава по това, че в долната част няма надпис фискален бон, а често има надпис нефискален бон, неокончателен бон", разясни още той.

Потребители споделят, че нямат наблюдение по темата, но единодушно изразяват мнение, че „Няма как тук да сме осведомени за всички измами, които се случват".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3983 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
леле

2013.11.01 | 18:40

2
наи големите крадци са самите данъчни служби , сега реват че някои е скрил 200 лв. за да преживее зимата , а големите риби които не плащат данъци и крадат ддс за милиони с тяхна помощ никои не закача - кръвопиици .
Възмутен

2013.08.25 | 14:05

1
Обират бедната държава по всевъзможни начини,само за да забогатеят.Те виждат от по-едрите риби,дето са мафиоти-връзкари и всячески гледат да си натрупат джоба с повече пари.А тези отгоре трябва да бъдат притиснати да измислят закон - крал виднага в затвора .Милион,два,милиалд - на бесилото и то публично.Без право на съдебно атакуване в Страстбург.Това българите сме долна нация.Не трябва да се подчиняваме и на Хелзинските споразумения.Те са в ущърб на нацията.За нас трябва една твърда ръка и бой по тиквата ипоновска или станишевска,бой по костовата приватизация - РМД-та,заводи за 1 долар,дивотии,измислени да забогатяват, а хората ток не може да си плащат,дърва за горене за зимата нямат,пари за храна нямат,ровят из кофите за смет,а накои се разхождат по Халкидики.Пуста и суровица,до един в дранголника.

Добави коментар

Водещи новини