Буруджиева: Президентът извива ръцете на кабинета с ветото

  • 06 август 2013 08:11

  • 5627
  • 42
Буруджиева: Президентът извива ръцете на кабинета с ветото
©

Този месец излизат плащанията по заема изтеглен от кабинета на ГЕРБ за земеделските производители и затова се иска вето на бюджета. Това предположи депутатът от БСП Татяна Буруджиева пред Нова телевизия. В момента, в който тези пари се извадят времето, когато трябва, за да вземеш следващия милиард и да започнеш разплащанията се скъсява.

Това вето ще забави и ще затрудни изтеглянето на новия дълг. Това обаче е пряка намеса във финансовата политика на кабинета, което не влиза в работата на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, смята Буруджиева. Достатъчно се удовлетвори чувството на накърнена справедливост, когато имаше излишъци и никой не знаеше как се разходват, каза социалистката. Тя дори определи налагането на  вето като извиване на ръце на кабинета.

В образованието например беше обещано повишение на заплатите на учителите, но това не е предвидено изобщо в бюджета. Със сигурност ще го заложим за 2014 г., но са задължителни шесте милиона лева, които са предназначени за петгодишните деца, които тръгват на училище, каза социалистката.

Протестиращите в момента не искат да признаят легитимността на зрителите, смята Буруджиева. Тя обаче ги разкритикува заради отказа да се признае този факт.

Буруджиева отрече в момента да върви политическа чистка. Сега трябва да се види дали и как се усвояват парите от европейските програми. Тя даде за пример с ОП „ Развитие на човешките ресурси“, откъдето са дадени десетки милиони включително и за безопасност на мините. Всички станахме свидетели на това, което се случи в Ораново, посочи Буруджиева.

Социалистката каза, че БСП ще изработи промени в Изборния кодекс. Идват европейски избори, а никой не казва какво променяме там. Аз не желая хора с много пари да си направят партия и да влизат в парламента, защото това е олигархията, каза Буруджиева.

Последвайте канала на

Novini.bg
5627 42

Свързани новини

Коментари 42

Добави коментар
Демокрит

2013.08.07 | 14:04

41
Другари комунисти, ветото е демократично средство за въздействие на демократично избрания с мажоритарния вот на народа Президент на Р България. Това трябва ясно да ви се изкрещи. Спрете да повтаряте комунистическите си мантри! Вие сте узурпаторът! Вие сте самозванците! Вие сте недемократични и в мозъка на костите си! Това ви е генетично заложено. Точно както на тази другарка й е заложено от партизанския й корен.

2013.08.07 | 14:04

42
Вижте защо тая шматка и мухъл Плевнелийски ще ветува бюджета .Подслушан разговор ! Тиквата : Росене ,пускай вето за бюджета ! Пауза . Кво мълчиш вепутко?Мухъл с мухъл ! Ама чекай бе Бойче, тия ще ме махнат ,бе ,щели да правят 3 в 1 изборите ! Бойко :Да гийба вмамата ,ако ще воргия да те вкарат!И без туй СИДЕРА ти го начука ! Пауза .Добре Бойче,но нали помниш че той и теб те такова нали ...Бойко:Ти да мълчиш там,ко кат си президент!Нъл аз та турих там бе чекиджия ...
мечти ,мечтиии

2013.08.07 | 14:03

40
А колко добре си беше при другаря Сталин ,нали Татянче ? Не бил съгласен Президента - я го пратете при другаря Берия - той там ще му обясни , "по-научно" ,защо трябва да е съгласен ! Имало протести ? НКВД ще им обясни "най приятелски" на протестиращите - защо не са прави. Имало опозиция - държавата организира ,многогодишна ваканция за опозиционерите,в курортите зад Полярният кръг. И - всичко е наред ,няма проблеми ,а вие (на спокойствие) си строите ,развитият Комунизъм. Кеф ,а ?
С НАМИ БОГЪ

2013.08.07 | 14:03

39
Кой ще връща този милярд.Нека да позная,няма да сте вие,по-скоро ще го дадете на вашите хора и фирми с предтекст,че стимулирате бизнеса,а те ще ви върнат една голяма част.МИСЛИТЕ НАРОДА ЗА МАЛОУМНИ РОБИ,КОИТО РАБОТЯТ ЗА ВАС.ОСТАВКА И ПОВЕЧЕ НИКОГА КОМУНИСТ НА ВЛАСТ!!!!!!!!!!!!!!

2013.08.07 | 14:00

38
Връщане на 800 000 000 дадени на земеделците - ЛЪЖА. Тези пари са възстановени още април месец от ЕС. Връщане на не възстановен ДДС - ЛЪЖА. Ако ДДС не е възстановен, то преди това трябва да е надвзет.. следователно тези пари са взети и ги има.. КЪДЕ СЕ ТОГАВА? Тези пари ще отидат за обръчите от фирми, за коледни добавки на пенсионерите, за да целунат ръка на серГей и да си осигури гласове за изборите.
Лозко

2013.08.07 | 14:00

37
Още като видя, че тази ОFFца се е изказвала и вече знам, че няма да го прочета. Или е лъжа, или е тъпо. А ако случайно е не е нито едно от двете, значи думите не са нейни, а тя само ги повтаря. Рядко някой да ми е толкова антипатичен и за пръв път жена.

2013.08.07 | 14:00

36
МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ И МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА НЕ МОГАТ ДА СЕ ВДИГНАТ--КАЗАХА ДРУГАРИТЕ--МЪПЕТИ ! В СЪЩОТО ВРЕМЕ МАХАТ ТАВАНА НА ПЕНСИИТЕ . ПОМИСЛЕТЕ СИ САМО КОИ ВЗЕМАТ ПЕНСИИ НАД СЕГАШНИЯ ТАВАН ОТ 770 ЛВ.--ТОВА СА БИВШИ ДЕПУТАТИ, ВИСШИ ВОЕННИ И ПОЛИЦАИ, НОМЕНКЛАТУРНИ КАДРИ НА бкп И бсп--БИВШИ МИНИСТРИ, ВИСШИ ЧИНОВНИЦИ, УПРАВИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНИ ФИРМИ И ДРУЖЕСТВА И МНОГО ДРУГИ ВСЕ "НАШИ " ДРУГАРИ--ОБЩО ВЗЕТО ХОРА, КОИТО ДОРИ НЯМАТ НУЖДА ОТ ПАРИ . ЗА ТЯХ НАМЕРИХА РЕЗЕРВИ В БЮДЖЕТА !!! ГНУСНА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАСМИНА , В АДА Е МЯСТОТО ВИ --ВИЕ И ДЕЦАТА ВИ !!!

2013.08.07 | 14:00

35
Ами да, извива ги. То вие май от друго не разбирате.

2013.08.07 | 14:00

34
Ама не само да ги извива хубаво е и да поизпукат здравата.Пък и да се заеме после с кухите манерки да ви поошамари.

2013.08.07 | 14:00

33
На тая червена пача най ще и прилича да грабне един шмайзер и да гърми по протестиращите щото пречат на червените гниди да крадат спокойно!

2013.08.07 | 13:59

32
Комунистическа вонещица!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини