16 г. затвор за изверг изнасилвал с години 12 - годишната си дъщеря

  • 04 август 2011 20:29

  • 9733
  • 23
16 г. затвор за изверг изнасилвал с години 12 - годишната си дъщеря
©

16 г. затвор при първоначален строг режим - това е присъдата, която получи 35-годишният Петко Полименов от Черноморец за системно сексуално насилие над собствената си малолетна дъщеря. Това реши състав на Бургаския окръжен съд, председателстван от Деница Вълкова. Преди това повече от 6 часа продължи последното съдебно заседание, което включваше и пледоарии на страните.

Прокурорът Георги Кузманов и Антон Тотев, адвокатът, който представляваше в съдебната зала малолетното момиче, поискаха 20 г. за Петко Полименов. Магистратите признаха Полименов за виновен затова, че в продължение на близо 4 г. е принуждавал със заплахи дъщеря си да прави секс с него. Семейството на осъдения баща ще обжалва присъдата.

Майката  работи като сервитьорка в почивна станция в крайморското градче и се грижи за по-малкото си дете. Момиченцето е в защитено жилище. В началото на май, когато "24 часа" първи съобщи за ареста на 35-годишния таксиджия Петко Полименов, се очакваше разследването на приключи до дни, делото да влезе веднага в съда и виновникът да отиде в затвора за дълго.

Първоначално бе образувано бързо полицейско производство. В присъствието на служебно назначен адвокат. Петко направи самопризнания. Заедно с показанията на момиченцето и резултатите от съдебномедицинска експертиза, доказваща, че детето е водило полов живот, прокурорът Георги Кузманов внася делото в Бургаския окръжен съд. Той бе категоричен, че по случай като този бързото полицейско производство е най-адекватният начин за разследване.

"Налице са поне 2 от 4-те изисквания за това - извършителят да е задържан непосредствено след престъплението и да е посочен от очевидец", уточнява представителят на държавното обвинение. Има и още едно обстоятелство - признаването на вина от страна на бащата.

Вместо да насрочи процес, съдът обаче върна делото за доразследване. Основният мотив е липса на конкретизация. Тъй като става въпрос за т.нар. продължавано деяние, ако се следва буквата на закона, би трябвало прокурорът да опише в обвинителния акт всеки един от случаите, в които бащата е насилвал дъщеря си. Според показанията на малката баща й за първи път й посегнал, когато била на 8.

Две години по-късно момиченцето за първи път споделило с майка си. "Каза ми: Татко ме изнасили! Бях шокирана. Първо я попитах дали въобще знае какво означава тази дума", разказа майката пред "24 часа". Тя взема направление от личния лекар и заедно с Ива* и майка си тръгва към бургаската болница. Не намира кураж да влезе с детето си в лекарския кабинет. Запазва обаче направлението за гинеколог, на което личният лекар ясно е написал: "Със съмнение за блудство".

Смелостта на сервитьорката стига колкото да вдигне скандал на таксиджията. Той обещава, че ще спре. И през следващите 2 години всички се преструват, че живеят мирно и щастливо. С изключение на дъщерята. Самата майка разкри пред екип на вестника, че решението за жалбата до полицията е на момичето. Трябваше да подкрепя детето си, сподели жената.

По-ужасен от факта, че един баща насилва детето си 4 години, а майката търпи, е може би начинът, по който се слага край на всичко. Когато след две години мълчание момиченцето разкрива на майка си, че бащата не е спрял, Радка споделя с колеги. Един от тях разговаря с малката и тогава стигат до извода, че за да има доказателства, детето трябва да допусне още веднъж баща си до себе си. Когато на 1 май Петко се връща от работа и заварва дъщеря си сама вкъщи, момичето не оказва съпротива. Веднага след това изтичва до работното място на майка си и двете са откарани до РУ - Созопол, от шефа на майката.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
9733 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Излезнал

2015.04.07 | 19:15

23
Там в затвора много ще те обичат!Такива дето идваха ги обичаха много,виждал съм го с очите си!Там ти е мястото изрод такъв!Вие дето съсипвате бъдещето на милите дечица!!!Вие изроди трябва не 4 а 40 години на страдате!
zoro

2015.04.07 | 19:15

22
smirt za vsu4ki kato nego iznasilva4i dolen izvretenyak
Кирил

2015.04.07 | 19:15

21
Аз предлагам публична кастрация,сиреч публична ампутация на оная му работа. За съжаление,мършата в нашето стадо е в парламента,от там идват всички беди за простия човечец.
АБВ

2015.04.07 | 19:14

20
Смърт за такива.
123

2015.04.07 | 19:14

19
Такава ни е държавата, копелдашка.За това и ние сме копелдаци, всички сме виновни за едно или друго, но никой няма смелостта да си пръсне черепа сам и да ни отърве от присъствието си.Разбира се че 16 години не са кой знае какво, може би предпочитате доживотна присъда?!Та всички останали да го дондуркаме шибаняка докато стигне дотам да не може да си трие сам задника?16 години да плащаме данъци, за да може да е той зад решетките не са малка присъда и за нас.
viki

2015.04.07 | 19:14

18
ee ae stiga de kfi sa tiq prisiudi tfa napravo e podigravka s naroda kak moje
аз

2015.04.07 | 19:14

17
майката също е за затвора, малоумна, страхлива, безчувствена пачавра!
Манекена

2015.04.07 | 19:14

16
Вие луди ли сте бе? Какъв разстрел, какъв затвор!? За такива хора трябва да има специални садистични институти!
:) :)

2015.04.07 | 19:13

15
Neka da se izgavqr s nego kato e v zatvora ama da mu prusnat anal.na.ta halka i posle da go zastrelqt publichno i da ne go pogrebat a da go hhvurlqt nqkude da izgnie i da go izqdat kuchetata.
4i4kata

2015.04.07 | 19:13

14
жалко за момиченцето, дано се справи с травмата или преживяното но ме съмнява.Относно бащата... дано прокуратурата си свърши работата което би означало че бащата го чака много стресиращ и изпълнен с мъжка любов престой в затвора!ДАНО!

Добави коментар

Водещи новини