Драгомир Стойнев: Престъпна е абдикацията на администрацията в Ораново

  • 01 август 2013 12:19

  • 2774
  • 6
Драгомир Стойнев: Престъпна е абдикацията на администрацията в Ораново
©

Трагедията в рудник „Ораново” разкрива две изключително важни тенденции, на които ще сложа край. Това съобщи пред журналисти в Симитли министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Това са абсолютното неспазване на правилата от страна на концесионера и престъпна абдикация на администрацията от задълженията й като контрольор, каза Стойнев. Концесионерът е работил без одобрен работен план за 2013 г.

Администрацията е знаела това и си е затваряла очите. Освен това не са плащани заплати за второто полугодие на 2011 г. и цялата 2012 г. Предишният министър и администрацията е трябвало да спрат концесията докато не изплати заплатите, каза още министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Има много пропуски в нормативната уредба за минния бранш. По инициатива на министъра са създадени работни групи от Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на вътрешните работи, Министерството на труда и социалната политика и експерти от Минно-геоложкия университет.

Ще бъдат направени изменения и допълнения за действащия правилник за минно-спасителни и газо-спасителни дейности, правилник по безопасността на труда при разработването на находища по открит начин и правилник по безопасността в подземни и въглищни мини, каза Стойнев. Предстои утвърждаване на правилник по безопасни и здравословни условия на труд. „Виждаме резултатите от тези дупки в законодателството. Няма наредба за съдържанието на годишните работни планове, която е трябвало да бъде приета още през 2010 г.”, допълни министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

От началото на спасителната операция до момента са прокопани 82 метра в рудник „Ораново” – 46 метра в основната галерия и 33 метра по обходната. Търсенето на двамата миньори продължава в галерия „А”, където до момента миньорите са прокопали 3 метра.

В момента представители от Инспекцията по труда и НОИ са тръгнали към мястото, където е починал 49-годишният Асен Грънчаров тази сутрин, за да направят проверка, съобщи пред журналисти в мина „Ораново” Златан Златанов, директор на НАП-Благоевград. Златанов не уточни дали Асен Грънчаров е бил в галерия „А”, само потвърди, че мъжът се е намирал под земята. Предстои да бъде направен оглед на мястото и ще бъдат разпитани свидетелите. Очакват се и резултатите от аутопсията на Асен Грънчаров, която се извършва в болницата в Благоевград.

Последвайте канала на

2774 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.01.18 | 12:23

6
ПОЛЕЗНИТЕ ПОДЗЕМНИ ИЗКОПАЕМИ , ВОДИТЕ , СЪОБЩЕНИЯТА, ЕНЕРГЕТИКАТА , ЖП , ГОРИТЕ , И ВСИЧКИ ПРЕПРИЯТИЯ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. ОСТАНАЛИТЕ 33% КООПЕРАТИВНА И 33% ЕДНОЛИЧНА. ТОВА СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА РЕСУРСИТЕ И УПРАВЛЕНИЕТО .
kork

2014.01.18 | 12:23

5
Огромна трагедия е случилото се. Държавата трябва да функционира и да се намесва, за да не повторя никога отново.
Айде, гледай си работата

2014.01.18 | 12:23

4
Ако нищо не беше станало, щеше да се правиш на ударен и да си трупаш жълтици от администрацията.
Enrique

2013.11.30 | 18:45

3
Yeah, that's the titcke, sir or ma'am
Anvil

2013.11.30 | 03:25

2
It's always a pleasure to hear from someone with exseitrpe.
Jenggot

2013.11.28 | 09:55

1
THX that's a great anwers!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини