Недоволни граждани и днес ще посрещнат с чаша кафе депутатите (обновена)

  • 31 юли 2013 08:27

  • 1561
  • 2
Недоволни граждани и днес ще посрещнат с чаша кафе депутатите (обновена)
© Булфото

48-и ден продължават протестите срещу кабинета „Орешарски”. И тази сутрин недоволните от управлението на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 се събират на кафе пред парламента с искане за оставка.

Пред сградата на НС се събраха и членовете на Реформаторския блок, които обсъдиха актуализацията на Бюджет 2013 година. Те са категорични, че подкрепят протестиращите срещу кабинета "Орешарски". Радан Кънев, председател на ДСБ, откри обсъждането. По думите на Кънев, в противопоставянето си на тази актуализация опозицията е пропуснала да спомене най-важното, а именно връзките между мафията и властта. На днешната среща са били поканени и представители на управляващите партии. В началото членовете на Реформаторския блок дадоха 15 минути време на поканените управляващи, но те все пак не дойдоха.

Радан Кънев и Мартин Димитров са категорични, че президентът трябва да наложи вето върху актуализацията на бюджета за 2013 година, тъй като тези пари са предназначени за кражба, предаде репортер на novini.bg.

Междувременно протестиращите граждани стават все повече. Те са се разпръснали около всички входове на НС, но най - много протестиращи има от страната на северния вход, от където влизат депутатите.

В социалните мрежи за днес се организира и плажна революция.

Пред парламента започва и инициативата #изкажисебе! В рамките на кампанията всеки ще може да напише своите послания към политиците и да ги постави в специална кутия. Акцията ще продължи през целия август, докато трае ваканцията на депутатите, до първия им работен ден, когато посланията ще бъдат предадени на председателя на Народното събрание.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1561 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Стефан Илиев

2013.07.31 | 12:50

2
Днес тези " недоволните " протестиращи пред НС с чашка кафе - били НЕДОВОЛНИ от храната в ПСИХИАТРИЯТА от която дошли на протеста на жълтите павета........
anonimen

2013.07.31 | 12:50

1
nedovolnite gravdani nqmat li si druga rabota!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини