Трима искат да бъдат шефове на Спецсъда

  • 04 август 2011 15:05

  • 1094
  • 0
Трима искат да бъдат шефове на Спецсъда
©

Четирима кандидати ще се борят за поста ръководител на Апелативния специализиран съд, а трима – за Специализирания наказателен съд. Това става ясно от списъка с допуснатите кандидати в конкурса, публикуван на сайта на Висшия съдебен съвет.

За шеф на Специализирания наказателен съд документи са подали Георги Николов, административен ръководител на Районния съд в Сливница; Величка Иванова – Влашева, военен съдия във Военен съд – Пловдив, както и Георги Ушев, зам.-председател на Софийския районен съд (СРС) и командирован в Софийски градски съд (СГС).

За ръководител на Апелативен специализиран наказателен съд са се кандидатирали: Десислав Любомиров, съдия в СГС; Асен Христов, прокурор в Софийска районна прокуратура (СРП); Георги Ушев, зам.-председател на Софийския районен съд (СРС) и командирован в Софийски градски съд (СГС), а също така и Румяна Илиева, съдия в Окръжен съд – Сливен.

В края на юли, изтече срокът, в който кандидатите трябваше да подадат документи. До 29 юли имаше по двама кандидати за постовете, но беше възможно да пристигнат и още кандидатури по пощата. Това не е първият конкурс за двете длъжности. При първата процедура единственият кандидат за първоинстанционния съд Станимир Миров нямаше стаж, а Росен Русев, подал документи за шеф на апелативния спецсъд, сам се оттегли.
Очаква се кандидатите да бъдат изслушвани на първото заседание на ВСС след ваканцията, което ще бъде през септември.

Последвайте канала на

Novini.bg
1094 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини